UFC

Sean O’Malley nahvalio Seana Stricklanda i njegov stil: ’On je toliko dobar, njegov stil je profinjen’

Sean O’Malley

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
O’Malley je na razumljiv način secirao stil Seana Stricklanda kojim je dominantno ’prošao’ kroz Paula Costu na UFC-u 302

Proteklog vikenda odnosno u prošlu subotu 1. lipnja na UFC-u 302, Sean "Tarzan" Strickland (29-6) porazio je Paula "Borrachinhu" Costu (14-4) podijeljenom odlukom sudaca u glavnoj borbi srednje kategorije. Takva odluka je izazvala veliku kontroverzu unutar borilačkih krugova jer je Strickland praktički suvereno izdominirao svog brazilskog kolegu, dok je sam Dana White rekao da je sudac koji je borbu vidio drukčije od svojih kolega "lud".

"Tarzan" se vratio na pobjednički put nakon što je u siječnju ove godine na UFC 297 izgubio svoju titulu prvaka srednje kategorije od Dricusa Du Plessisa (21-2), također podijeljenom odlukom sudaca. Strickland sada planira čekati priliku za buduću borbu za naslov.

Tijekom prošle epizode podcasta "TimboSugarShow", prvak UFC-ove bantam kategorije Sean O‘Malley osvrnuo se na prošlotjednu borbu i Stricklandovu izvedbu:

"Njegov stil je tako profinjen. Primarno je ortodoksan, ali će te napadati, blokirajući udarce u kontra stavu, bacajući teep udarce iz oba stava. Njegov vid je izvanredan, teško ga je pogoditi u bradu, osim ako nisi Alex Pereira koji ga je uspio pogoditi. Ali da, to bi bila borba iz noćne more. Moglo se vidjeti pred kraj prve runde da to nije dobro. Ovo ne izgleda dobro za Costu."

S ovim porazom, "Borrachinha" sada ima nesretni rekord od 4 poraza u posljednjih 5 borbi unutar oktogona. Tijekom tog razdoblja, Costu su porazili Sean Strickland, Robert Whittaker (25-7), Marvin Vettori (19-7) i Israel Adesanya (24-3), dok je jedinu pobjedu ostvario protiv Lukea Rockholda.

Linker
13. lipanj 2024 08:32