UFC

Dominick Reyes: ‘Pereira i Glover odlični su borci, ali ne mogu trenirati s njima jer ne znaju što me čini posebnim‘

Dominick Reyes i Alex Pereira

 Instagram (dominick Reyes)
Iskusni UFC-ov poluteškaš najbolje se osjeća među ljudima s kojima surađuje od samih početaka

Dominick Reyes borac je koji je tijekom ne pretjerano duge borilačke karijere osjetio kako je biti gotovo na samom vrhu, ali isto tako spoznao je i kakav je osjećaj dotaknuti dno.

Američki poluteškaš već nakon šest profesionalnih nastupa dobio je priliku boriti se pod okriljem UFC-a. U kratkom roku Reyes je upisao šest uzastopnih pobjeda u najvećoj svjetskoj organizaciji, a tijekom tog niza porazio je neke vrhunske borce poput Jareda Cannoniera, Ovincea Saint Preuxa, Volkana Oezdemira i Chrisa Weidmana, nekadašnjeg prvaka UFC-ove srednje kategorije.

Reyes je tim pobjedama osigurao napad na titulu u poluteškoj kategoriji i borbu protiv jednog od najvećih ikad. Jon Jones ukrstio je rukavice s Dominickom Reyesom u drugom mjesecu 2020. godine. Reyes je u taj meč ušao kao osjetni autsajder, ali u potpunosti je pozitivno iznenadio i šokirao javnost svojim izdanjem.

Odličnih pet rundi odradio je Dominick, a iako je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca, mnogi fanovi i danas su uvjereni kako je Reyes pokraden u tom meču. Jon Jones nakon te borbe napustio je polutešku kategoriju, a vjerovalo se kako će Reyes brzo preuzeti tron.

Međutim, uslijedio je uistinu neočekivan pad Dominicka Reyesa. Tri uzastopna poraza upisao je Dominick nakon meča protiv Jonesa, a sva tri puta poražen je nokautom. Jan Blachowicz, Jiri Prochazka i Ryan Spann pobjeđivali su Reyesa, a nakon poraza od Spanna, uslijedila je duga pauza.

Imao je Reyes velikih problema s ozljedama, pa čak i s trombozom koja mu je ugrozila život. Srećom, Dominick se vratio proteklog vikenda i nokautom u prvoj porazio je Dustina Jacobyja. Radi se o jako važnoj pobjedi za Reyesa, jer u slučaju novog poraza, njegova karijera vjerojatno bi završila.

Dugu pauzu Reyes je iskoristio za rad na svojim vještinama, ali puno je radio i na psihičkom aspektu, upoznavanju samog sebe i traženju odgovora na neka pitanja.

Tijekom 2022. godine Reyes se nakratko priključio dvorani Glovera Teixeire gdje je trenirao zajedno s legendarnim veteranom, ali i s Alexom Pereirom, aktualnim prvakom UFC-ove poluteške kategorije. Iako se radi o jako vrijednom iskustvu, Reyes je u MMA Houru otkrio kako je trenirajući u Danburyju shvatio da to nije okruženje kakvo mu treba.

‘‘Trenirao sam s Gloverom Teixeirom i Alexom Pereirom. Da, oni su odlični borci i sve to, ali oni ne znaju što me čini posebnim. Nisu sa mnom od samih početaka i ne znaju moje kompletno putovanje. Nisu vidjeli kako izrastam od malenog tipa do ovog što sam danas. Njima je teško pomoći u unaprjeđivanju mojih vještina, jer oni me jednostavno ne poznaju dovoljno dobro.‘‘, otkrio je Reyes.

Dakle, Dominick Reyes želi reći kako mu odlazak u drugu dvoranu ipak nije donosio pozitivan pomak. Reyes se najbolje osjeća u okruženju gdje su njemu poznati ljudi s kojima godinama surađuje. Neki bi rekli da je to ‘‘zona komfora‘‘, ali Reyes sigurno najbolje zna gdje se najbolje osjeća i kakvo okruženje mu nudi priliku za napredak. Uostalom, pričamo o borcu koji je bio na pragu pobjede nad Jonom Jonesom.

Linker
20. lipanj 2024 21:12