UFC

‘Ne znam što se čeka, ja sam prihvatio meč protiv Adesanye. Spreman sam i na druge opcije, želim se boriti!‘

Dricus Du Plessis

 Nathan Denette/Zuma Press/Profimedia
Dricus Du Plessis postaje pomalo frustriran iščekivanjem svog sljedećeg nastupa

Početkom ove kalendarske godine, točnije 20. siječnja (prvi mjesec) 2024. godine, svjedočili smo odličnom meču za UFC-ovu titulu prvaka u srednjoj kategoriji. Sean Strickland branio je pojas, a Dricus Du Plessis nastupio je u ulozi izazivača.

Nakon pet rundi pravog rata, Dricus Du Plessis slavio je podijeljenom sudačkom odlukom. Bila je to sedma uzastopna pobjeda Du Plessisa pod okriljem UFC-a i još uvijek je neporažen u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji. Iz meča u meč Dricus je ušutkavao kritičare i dokazivao je kako može pobjeđivati čak i najbolje borce na svijetu.

Meč koji fanovi zasad nisu dobili, a silno ga žele, svakako je onaj između Dricusa Du Plessisa i Israela Adesanye. Između njih dvojice postoji svojevrsni ‘‘beef‘‘. Dricus Du Plessis naljutio je Adesanyu izjavama kako će on postati prvim Afrikancem koji će osvojiti UFC-ov pojas. Du Plessis je pojašnjavao kako Kamaru Usman, Israel Adesanya i Francis Ngannou ne stanuju u na afričkom kontinentu i zapravo nisu donijeli pojas u Afriku, nego u svoje matične države. Du Plessis je i dalje stanovnik Južnoafričke Republike i trenirajući u toj državi došao je do pojasa. Israel Adesanya kao osoba koja je jako ponosna na svoje afričke korijene nije dobro prihvatio takve Dricusove izjave i stvorio se velik animozitet među njima.

Dugo se priča o njihovom međusobnom obračunu, a UFC 305 event u Perthu djeluje kao savršena prilika da se konačno obračunaju. Adesanya bi sigurno vratio motivaciju ugovaranjem takve borbe, a Dricus Du Plessis također ima velik motiv jer želi skinuti skalp velikanu ovog sporta.

Pomalo je nejasno zašto UFC i dalje odugovlači s ugovaranjem tog meča. UFC 305 na rasporedu je u noći sa 17. na 18. kolovoza (osmi mjesec), a sam Dricus također se pita zašto borba i dalje nije službeno potvrđena. Čak i da protivnik ne bude Adesanya, Dricus se želi boriti, ali UFC mu zasad ne pruža priliku da prvi puta obrani pojas.

‘‘Ja sam spreman, na sve sam pristao i želim se boriti. Israel Adesanya protivnik je kojeg želim. Prozvao sam ga nakon osvajanja pojasa i borilački fanovi žele gledati taj meč, a taj meč želim i ja. Najavimo taj meč, ne znam što se čeka. Želim da borba bude objavljena, to je sve. Ja sam već pristao, ali ne znam kako stoje stvari s njegove strane. Možda UFC čeka nešto specifično. Nisam siguran, ali na kraju dana, ja sam na sve pristao. Kad bi me danas nazvali i rekli da se ponovno borim protiv Seana Stricklanda, pristao bih i na to. Ako žele ugovoriti meč protiv Khamzata (Chimaeva), opet odlično.‘‘, rekao je Dricus u intervjuu za FightWawe.

Ponekad se u UFC-u događaju pomalo nejasne situacije gdje određeni borci zazivaju ugovaranje mečeva, ali iz nekog razloga dolazi do stagnacije. Naravno, nitko od nas ne može znati što se događa iza kulisa i vjerujemo da UFC ima jako dobre razloge za ovakve poteze. Vjerujemo kako će Dricus uskoro saznati sve informacije o svom sljedećem nastupu.

Linker
20. lipanj 2024 14:04