UFC

VIDEO: Pogledajte razgovore iza kulisa nakon šokantnog poraza Israela Adesanye

Israel Adesanya

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Obitelj je pružila podršku bivšem prvaku UFC-ove srednje kategorije nakon poraza kojeg nitko nije očekivao

Israel Adesanya je bio izraziti favorit uoči borbe na UFC-u 293 u Sydneyju protiv Seana Stricklanda, ali nije uspio doći do pobjede protiv stilski zahtjevnog Amerikanca. Izgubio je jednoglasnom sudačkom odlukom sa 49-46 na svim trima sudačkim listićima.

Izašlo je nekoliko snimki iza kulisa nakon borbe, uključujući Adesanyu u svlačionici kojeg tješe članovi obitelji.

"Ti si i dalje prvak", rekla mu je majka Taiwo Adesanya grleći ga. "Ako danas skineš rukavice, osiguran si za život. Zato ne daj da te išta muči, okej?"

"To je dobra priča za njega (Stricklanda), ponosan sam na njega", rekao je Adesanya ocu Oluwafemiju. "Ali vratit ću mu milo za drago. Vratit ćemo mu, obećajem."

"Imali smo lošu večer", utješio ga je glavni trener Eugene Bareman. "Nismo uspjeli pronaći ono što smo htjeli, ali naći ćemo to opet."

Dok je Adesanya napuštao arenu, kamere su uhvatile Danu Whitea kako razgovara s bivšim prvakom srednje kategorije i pita ga je li sve u redu. Adesanya je uzdahnuo prije nego što je zatražio da ga kamere na trenutak ostave na miru.

"Hvala na prilici", rekao je kasnije Whiteu. "Hvala što si ovu borbu organizirao. Opet, nije bitno. Čak i ako je to bila njegova večer, nije bitno, to je već povijest. Za njega je to dobra priča, dobra priča za Ameriku. Takav je sport."

Israel Adesanya se nije borio otkako se ta večer dogodila u rujnu 2023. "Posljednji Stylebender" objavio je da uzima stanku kako bi se ponovno usredotočio i fokusirao, a iako se vratio u teretanu i trenira, još uvijek ne znamo kad će se ponovno boriti.

UFC se vraća u Australiju sa UFC 305 priredbom u Perthu 18. kolovoza. Hoće li se tada suočiti s trenutnim prvakom srednje kategorije, Dricusom Du Plessisom, koji je početkom 2024. svladao Seana Stricklanda? Ništa nije sigurno, ali navodno je to termin koji UFC ima na umu za Adesanyju.

Linker
17. lipanj 2024 11:11