UFC

Israel Adesanya najavljuje veliki povratak: ‘Nekoć nisam živio poput sportaša, optimizirao sam se da budem puno bolji‘

Israel Adesanya

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije izvan kaveza je od devetog mjeseca prošle godine

Privremeno povlačenje Israela Adesanye jedan je od većih gubitaka koje je UFC pretrpio protekle godine. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije odlučio je uzeti privremenu pauzu nakon poraza u meču protiv Seana Stricklanda.

Bio je to vrlo neočekivan poraz Adesanye koji je u taj meč ušao kao osjetni favorit. Poprilično blijed, možda i najlošiji nastup unutar UFC-ovog kaveza pružio je Adesanya te večeri u Sydneyju. Pasivan, bez borilačkog žara, ali i bez kreativnosti koja ga krasi cijelu karijeru, Adesanya je izgubio gotovo bez ispaljenog metka.

‘‘Izzyju‘‘ je bilo jasno kako stvari nisu bile na svom mjestu i odlučio je uzeti pauzu. Jedan od razloga svakako su i ozljede koje je zadobio jako frekventnim nastupima proteklih godina, ali pauzu je trebao i zbog svog mentalnog stanja. Kao da je okopnila njegova želja za ovim sportom i to se definitivno odrazilo na njegovom nastupu.

Devet mjeseci nakon tog poraza u meču protiv Stricklanda, Adesanya je podijelio određene informacije o svom trenutnom stanju i planiranom povratku u kavez. Čini se kako je Israel vratio motivaciju i možemo očekivati skorašnji povratak.

‘‘Naporno radim. Želim se optimizirati da budem puno bolji nego prije. Usporedim li kako sam nekoć živio, taj način života neusporediv je s ovim kako trenutno živim, poput sportaša. Sada zapravo doručkujem prije treninga. Uzmem mali proteinski obrok ili nešto bogato ugljikohidratima. Nakon treninga popijem shake. Redovno ručam i večeram. Nekoć bih se probudio, otišao bih u dvoranu, trenirao bih jednom ili dvaput, a tek onda bih doručkovao. To navodno nije dobro, jer na taj način tijelo kao izvor energije koristi izvore koji nisu namijenjeni tome.‘‘

‘‘Prehrana je jedna od glavnih stvari. Ali ponavljam, to me nekoć nije smetalo i mogao sam se nositi s manjkom discipline po tom pitanju. Unatoč tome, bio sam na vrhuncu i bolji od svih ostalih. Ako nije pokvareno, nemojte popravljati. Ali sljedeći mjesec punim 35 godina. Shvaćam kako vrijeme pobjeđuje i uzima danak. Ne možete poraziti ‘Father Time‘. Morate se prilagoditi.‘‘, rekao je Adesanya putem svog YouTube kanala.

Ranije danas pisali smo vam kako je Dan Hooker na neki način otkrio kada će se Adesanya vratiti u kavez. 18. kolovoza (osmi mjesec) UFC će gostovati u Perthu (Australija), a dugo se šuška o povratku Adesanye na tom eventu. ‘‘Izzy‘‘ zasad nije službeno potvrdio povratak, ali najavio je kako ćemo ga gledati još nekoliko godina.

‘‘Želim se jako kvalitetno pripremiti za mečeve koji dolaze. Želim priču zaključiti na lijep način. Kao što sam već rekao, prošao sam polovicu svog puta. Tijekom sljedećih nekoliko godina, samo želim zaključiti priču na pravi način.‘‘, dodao je Israel.

Nadamo se što skorijoj potvrdi njegovog povratka u kavez. Israel Adesanya ponajveća je UFC-ova zvijezda i potreban je ovom sportu.

Linker
20. lipanj 2024 14:04