UFC

Merab Dvalishvili samog je sebe nokautirao, a zatim postigao UFC rekord: ‘Sad sam pametniji borac‘

Merab Dvalishvili v Henry Cejudo

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Gruzijski borac objasnio je zašto je većina njegovih pobjeda ostvarena sudačkom odlukom

Merab Dvalishvili je jedan od najboljih boraca bantam kategorije ikad. Gruzijska senzacija postala je omiljena među fanovima nakon nedavnih pobjeda nad Petrom Yanom i Henryjem Cejudom, ali to nije došlo zbog njegove sposobnosti završavanja borbi, tj. ostvarivanja prekida. Međutim, Dvalishvili tvrdi da postoji razlog zašto je devet od deset pobjeda u njegovom trenutnom nizu otišlo na sudačku odluku.

33-godišnji Dvalishvili drži rekord za najdulji pobjednički niz u povijesti bantam kategorije UFC-a, ali je loše započeo u promociji. "Stroj" je izgubio svoj debitantski UFC nastup podijeljenom odlukom sudaca protiv Frankieja Saenza nakon čega je u svojoj drugoj UFC borbi doživio neobičan poraz gušenjem ‘giljotinom‘ u trećoj rundi od Rickyja Simona. Dvalishvili je pobjeđivao tu borbu sve do posljednje minute, a kako je došlo do naglog preokreta, opisao je gostujući u emisiji Raw Talk.

"U mojoj drugoj borbi, bio je to vrlo težak protivnik, Ricky Simon", rekao je Dvalishvili u Bradley Martynovoj emisiji Raw Talk. "Bio je dobar svugdje, a ja sam pokušavao završiti borbu i samo sam ga nastavljao udarati, čak sam ga srušio i pokušao nokautirati. Pokušao sam i neko gušenje. Ništa nije funkcioniralo, ali sam vodio u borbi. Preostala je jedna minuta i srušio sam ga, donio sam odluku da ću ga srušiti i završiti odozgo. I kad sam ga podigao u zrak i skočio s njim, udario sam glavom u pod."

"Sam sebe sam nokautirao, a u tom trenutku on je zgrabio moj vrat i pokušao me ugušiti", nastavio je. "Nisam se predao. Nisam zaspao. I dalje sam se borio, ali sudac je rekao: ‘Oh, padao si van svijesti‘. Njemu su dali pobjedu tehničkim nokautom ili tako nešto. Nakon toga sam odlučio: ‘Znaš što? Srušit ću ljude i zabavljati se.‘ Nisam više htio juriti završnicu i riskirati. Nakon toga postao sam pametniji borac. Prije sam bio divlji. Ali sada se igram s protivnicima, zabavljam se."

Kao broj jedan izazivač u toj kategoriji, Dvalishvili sada očekuje izazvati prvaka Seana O‘Malleyja za pojas u svom sljedećem nastupu. Samo je pitanje vremena.

Linker
13. lipanj 2024 08:32