UFC

Merab Dvalishvili napokon dobiva ono što je odavno zaslužio; Sean O‘Malley otkrio je potencijalne datume meča

Merab Dvalishvili

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Fantastični Gruzijac dugo čeka priliku za napad na pojas

Deset pobjeda zaredom upisao je Merab Dvalishvili unutar UFC-ovog kaveza. Gruzijac je neporažen još od četvrtog mjeseca 2018. godine i uistinu je nezaustavljiva sila UFC-ove bantam kategorije.

Ne radi se o bilo kakvom pobjedničkom nizu. Merab je tijekom ove serije pobjeda slavio u mečevima nad istinskim velikanima poput Henryja Cejuda, Petra Yana, Josea Alda itd. Nitko ne može osporiti da nakon takvog niza zaslužuje napad na UFC-ov pojas u bantam kategoriji, ali njegov ‘‘title shot‘‘ još uvijek nije službeno potvrđen.

Dojam je kako bi prvak Sean O‘Malley radije izbjegao taj meč. ‘‘Suga‘‘ povremeno proziva Iliju Topuriju, prvaka UFC-ove perolake kategorije i taj meč smatra osjetno uzbudljivijim od onog protiv Meraba. No, zasad su ipak male šanse da će doći do meča između njega i Topurije, a čini se kako i Sean prihvaća Meraba kao sljedećeg protivnika.

U razgovoru za MMA Fighting, Sean O‘Malley potvrdio je kako UFC planira ugovoriti borbu izmeđa njega i Dvalishvilija, a Sean je ponudio i nekoliko potencijalnih termina za taj meč.

‘‘Ta borba će se dogoditi. Dogodit će se ove godine. Nažalost, još uvijek nemam datum za vas. Rečeno mi je iz UFC-a da će krajem mjeseca imati datum za mene. Nagađam da će to biti priredba u Sphereu (UFC 306). Pokušavam se izboriti za taj datum, ali ako to ne bude u Sphereu, opcija je prosinac (12. mjesec) u Vegasu. Kako god, mislim da će se borba održati u Vegasu, a jedan od ta dva datuma su moguće opcije.‘‘, otkrio je Sean.

UFC 306 na rasporedu je 14. rujna (deveti mjesec) i bit će to jedan od najvećih evenata u povijesti UFC-a. Megaspektakularna dvorana Sphere po prvi puta će ugostiti UFC-ovu priredbu i očekuje se pravi spektakl.

Kad je u pitanju UFC-ov event u prosincu, datum zasad nije poznat. U svakom slučaju, Merab Dvalishvili može se opustiti. Gruzijac je izgleda napokon dočekao ‘‘title shot‘‘ i kasnije ove godine dobit će priliku postati prvakom bantam kategorije.

Linker
20. lipanj 2024 14:06