UFC

‘Borba između McGregora i Chandlera visi o koncu, UFC radi na planu B, čak i na planu C‘

Conor McGregor (lijevo) i Michael Chandler (desno)

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Ariel Helwani donosi nove informacije o glavnoj borbi UFC 303 eventa

Nešto više od dva tjedna udaljeni smo od UFC 303 eventa. Conor McGregor i Michael Chandler trebali bi predvoditi priredbu u Las Vegasu, ali njihov meč i dalje je pod znakom upitnika.

Još početkom mjeseca pojavile su se velike sumnje nakon otkazivanja konferencije za medije u Dublinu. Odmah se počelo nagađivati o potencijalnom otkazivanju meča, ali glasine su se brzo stišale i borba zasad nije otkazana. Ariel Helwani također je smirivao zabrinutu MMA javnost iznoseći ‘‘insajderske‘‘ informacije i govoreći kako zasad nema problema s održavanje te borbe. Međutim, Helwani je u u posljednjoj epizodi MMA Houra iznio nove vijesti i čini se kako uistinu postoji opasnost da Conorov povratak bude otkazan ili odgođen.

‘‘Prošlog tjedna u ponedjeljak, optimizam nije bio na visokoj razini. Postojala je određena zabrinutost i sumnja, ali već u srijedu sam rekao u svom showu kako se situacija popravila. Sve je djelovalo pozitivno i činilo se kao da smo izbjegli metak.‘‘, započeo je Helwani, a zatim je dodao:

‘‘Jučer ujutro počeo sam dobivati neke nove informacije. Michael Chandler odradio je jedan intervju koji je trebao ukloniti sve razloge za brigu, ali preko raznih izvora saznao sam kako UFC ponovno kontaktira neke borce da uskoče kao potencijalne zamjene. Javljaju se menadžerima i borcima, traže nekog tko će možda uskočiti umjesto McGregora ili će poslužiti kao rezervna opcija. Danas, tjedan dana nakon što sam pričao o svemu ovome, pozitiva je gotovo u potpunosti nestala. Rekao bih da je ta borba u određenom limbu. Održavanje borbe visi o koncu i UFC radi jako naporno na planu B. Plan B je da netko uskoči kako bi se borio protiv Chandlera, a plan C je ugovaranje posve nove borbe.‘‘, otkrio je Helwani.

Ovo su zasad neslužbene informacije koje donosi Ariel Helwani, ali podsjećamo, Ariel Helwani više od deset uzastopnih godina osvaja nagradu za najboljeg MMA novinara na svijetu. Radi se o vrlo relevantnom izvoru, ali dok UFC službeno ne potvrdi otkazivanje meča, i dalje se možemo nadati velikoj borbi između McGregora i Chandlera. No, očito je da postoje legitimni razlozi za zabrinutost.

Linker
14. lipanj 2024 07:33