UFC

UFC-ov prvak čiji je zadnji poraz bio protiv Roberta Soldića poručuje: ‘Israel Adesanya je moja karta za ostavštinu‘

Dricus Du Plessis

 CANADIAN PRESS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Južnoafrikanac je odlučan u svojoj namjeri da iskoristi priliku koja mu se ponudila u vidu obrane titule protiv ‘The Last Stylebendera‘

UFC 305 je na rasporedu 17. kolovoza, a mjesto događanja će biti RAC Arena u australskom Perthu. Glavna borba večeri bit će okršaj za naslov trenutnog prvaka u srednjoj kategoriji Dricusa Du Plessisa (21-2), i bivšeg prvaka Israela Adesanye (24-3).

"Stillknocks" dolazi na UFC 305 s impresivnih devet pobjeda zaredom, od kojih je sedam ostvario pod UFC-ovim okriljem. Du Plessis je posljednji put nastupio u siječnju ove godine na UFC-u 297, gdje je pobijedio Seana Stricklanda i postao novi UFC prvak u srednjoj kategoriji.

"The Last Stylebender‘" posljednji je put nastupio u rujnu prošle godine na UFC-u 293, gdje je poražen od Seana Stricklanda (29-6).

Tijekom nedavnog intervjua s Damienom Bartonekom za "FOX West Texas", Dricus Du Plessis je podijelio svoja razmišljanja o nadolazećoj borbi na UFC-u 305:

"Uvijek sam gledao na Israela Adesanyu kao na mjerilo u borilačkom smislu. Gledao sam ga i uvijek znao: ‘Ovo je mjesto gdje trebam biti ako želim biti najbolji na svijetu.‘ On je jedan od najvećih ikada."

Nastavljajući, južnoafrički prvak vidi UFC 305 borbu s Adesanyom kao borbu koja će ga učvrstiti kao jednog od najvećih u povijesti mješovitih borilačkih vještina:

"Ova borba će me postaviti u tu poziciju. Ovo je mjesto gdje preuzimam kao jedan od najvećih ikada. Ovo je mjesto gdje se moji godine građenja i penjanja po ljestvici dolaze do točke gdje sam sada taj koji je jedan od najvećih ikada."

Podsjećamo, Du Plessis je u dva navrata (2018. godina) bio protivnik proslavljenog hrvatskog MMA borca Roberta "Robocopa" Soldića. U njihovom prvom okršaju na KSW-u 43 Du Plessis je odnio pobjedu tehničkim nokautom u drugoj rundi dok je nakon par mjeseci održana KSW 45 priredba u Londonu na kojoj je Soldić uzvratio istom mjerom u trećoj rundi te je to ujedno i zadnji poraz aktualnog UFC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji.

Linker
28. lipanj 2024 10:44