UFC

Israel Adesanya analizirao je Pereiru i Prochazku: ‘Netko će umrijeti, no ja ću izabrati njega‘

”The Last Stylebender”

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
‘The Last Stylebender‘ poznat je kao solidan analitičar no upitno je koliko je ovo razmišljanje legiitimno zbog njegove borilačke povijesti s Brazilcem

Bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji Israel Adesanya analizirao je revanš borbe za naslov između UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji Alexa Pereire i Jirija Prochazke, očekujući da ništa neće biti prepušteno slučaju.

Pereira (10-2) ponovno će se suočiti s Čehom Prochazkom (30-4-1) ove subote na UFC-u 303 u glavnoj borbi večeri u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Adesanya ima bogatu povijest s Pereirom, jer su se borili četiri puta; dva puta u kickboksu i dva puta u mješovitim borilačkim vještinama. Adesanya je pobijedio Pereiru nokautom u njihovom posljednjem susretu na UFC-u 287, ali je izgubio tri puta prije toga.

Nakon poraza od Adesanye u borbi za naslov u srednjoj kategoriji, Pereira je prešao u polutešku kategoriju i postigao izvanredan uspjeh. "Poatan" je nokautirao Prochazku kako bi osvojio upražnjeni naslov na UFC-u 295, ali Adesanya očekuje da će oba borca napraviti prilagodbe.

"Pristup obojice boraca bit će drugačiji jer obojica znaju što se može dogoditi" rekao je Adesanya na svom YouTube kanalu. "Alex zna da može biti oboren i kontroliran, a Jiri zna da može biti nokautiran, ali isto tako Alex zna da ga Jiri može pogoditi i ozlijediti. Alex ga također može iznenaditi. Ako ga Jiri obori, Alex ga može iznenaditi nekim novim vještinama na zemlji koje je trenirao proteklih godina."

Adesanya očekuje totalni rat između Pereire i Prochazke te je na kraju odabrao svog bivšeg protivnika.

"Netko će umrijeti" rekao je Adesanya. "To je mentalitet koji morate imati – ili on završava mene ili ja završavam njega. To je mentalitet koji morate imati ako ulazite u borbu na short noticeu i koja se održava na pet rundi. Raditi pet rundi, a ne biti spreman? Govorim vam, tom nekom se loše piše. Dakle, jednostavno morate ući s mentalitetom ‘ili on umire ili ja umirem‘."

"Tko će pokušati ubiti koga u ovoj borbi? Ja ću odabrati Jirija jer smo mi ‘Odabrani‘, ali također mislim da je naučio iz svoje pogreške jer ljudi ne razumiju. I također, to čini stvari zanimljivima – on ga pobijedi, onda postoji triflata i neću biti jedini koji je nokautirao ovog tipa. Odabirem Jirija i predviđam završetak u trećoj ili četvrtoj rundi."

Linker
28. lipanj 2024 09:16