UFC

Od ‘špijunske afere‘ do nježnih trenutaka: Ian Garry optužio Michaela Pagea za jednu vrlo ozbiljnu stvar

Ian Machado Garry i Michael Page

 PROFIMEDIA Profimedia
Kada se Irac i Britanac optužuju oko špijunskih stvari obično su glavni akteri frakcije IRA-e ili mitske službe M16 no ovaj put je malo drukčije

Ian Machado Garry i Michael Page prošli su kroz cijeli spektar osjećaja i međusobnih relacija uoči svoje borbe na UFC-u 303 ove subote.

U početku su bili vrlo korektni jedan prema drugome, no stvari su postale malo intenzivnije tijekom medijskih obaveza. U četvrtak su stvari eskalirale na konferenciji za novinare kada je Garry (14-0) optužio Pagea (22-2) da je pokušao dobiti informacije o njegovom treningu u zamjenu za novac.

"Već sam uništio samopouzdanje ovog čovjeka" rekao je Garry. "On zna. Ne moram reći o čemu govorim. Točno znaš o čemu govorim. Tvoje samopouzdanje je uništeno. Znaš o čemu govorim. Sve će izaći na vidjelo, ali tvoj mozak vrišti za izgovorima."

Page se nasmiješio i uzeo mikrofon, ali prije nego što je uspio reći cijelu rečenicu, Garry ga je verbalno izazvao dalje.

"Jesi li ti i tvoj tim ponudili tisuće dolara za dobivanje informacija iz Chute Boxe od mojih dečkiju?" rekao je Garry. "Jesi li poslao nekome poruku i ponudio tisuće za informacije? Nisi mogao infiltrirati se u kamp. Nisi mogao ući u njega. Obitelj Chute Boxe je previše zbijena. Tvoj mali jiu-jitsu trener ponudio je novac jednom od mojih brazilskih prijatelja i nisi dobio ništa. U subotu navečer, gotov si."

Page nije negirao optužbe i zapravo ih nije ni priznao, iako se smiješio dok je Garry govorio. Garry je rekao da će Page i njegov trener biti suspendirani.

"Sve što znam je da si suspendiran nakon ove borbe," rekao je Garry. "Nikada više nećeš se boriti nakon ove borbe. Ti i tvoj jiu-jitsu trener bit ćete suspendirani doživotno." Page je odgovorio kratko: "Šuti."

Prema statutima Nevadine Atletske Komisije (NAC), ne postoji specifično spominjanje špijuniranja u trening kampu kao prekršaj, pa ostaje nejasno je li Garry mislio na medicinsku suspenziju, disciplinsku suspenziju ili nešto drugo.

Bez obzira na to na što je Garry mislio, video snimka iza pozornice prikazuje drugačiju atmosferu nego na pozornici. Garry i Page podijelili su ugodan trenutak s Garryjevim sinom, što je ekskluzivno zabilježila ESPN-ova kamera.

Linker
29. lipanj 2024 18:43