UFC

Steve Erceg doživio drugi poraz zaredom: Kai Kara-France ga je nokautirao, zatim zatražio napad na titulu

Steve Erceg 

 DARRYL DYCK/PA Images/Profimedia
Kara-France nokautirao je Ercega u prvoj rundi, te na taj način nastavio tradiciju po kojoj je i poznat

Dosta kompetitivan meč pružio je prvaku Alexandreu Pantoji Australac hrvatskih korijena, Steve Erceg, u petom mjesecu ove godine. Uvelike otpisivan prije meča, Erceg je dokazao kako je materijal za sami vrh UFC-a te kako posjeduje kvalitete da jednoga dana postane i UFC-ov prvak.

Večerašnji protivnik za njega, na UFC 305 priredbi, bio je nezgodni Kai Kara-France. Bio je ovo vrlo važan meč za Kara-Francea jer je u njega ušao iz dva uzastopna poraza, i to od Amira Albazija te bivšeg prvaka Brandona Morena. Meč protiv Ercega bio mu je prvi u ovoj godini, a dalje u članku možete pročitati što se sve odvijalo u istom.

Kružio je Kara-France oko Ercega od samog početka borbe, prijetio je snažnim i brzim krošeima. Strpljiv je bio Erceg cijelo to vrijeme, disciplinirano je čekao svoju priliku bez srljanja. Radio je Erceg prednjim direktom, počeo je borbu odmicati sve bliže kavezu. Bacao je Kara-France kombinacije, no Erceg ih je odlično čitao i neutralizirao. Odličnom ljevicom Kara-France pogodio je Ercega i poslao ga na pod, da bi nekoliko trenutaka kasnije završio posao uz kavez.

Kara-France je slavio nokautom, nakon čega je zazvao napad na titulu.

Linker
12. rujan 2024 16:06