UFC

UFC 305 bonusi: Niti jedan borac s preliminarnog dijela nije dodatno nagrađen, UFC vratio standardni iznos bonusa

Li Jingliang vs. Carlos Prates 

 COLIN MURTY/AFP/Profimedia
Unatoč tome što je Adesanyu pobijedio prekidom, Du Plessis nije dodatno nagrađen nakon svoje prve obrane titule

Nedavno je Dana White, točnije nakon UFC 304 priredbe, obećao da više neće podizati iznose bonusa koje standardno dijele nakon svake priredbe. Noćas je održana UFC 305 priredba, a čelnici UFC-a su, kako je i obećano, bonuse vratili na 50 tisuća dolara.

Što se tiče noćašnje priredbe, bilo je tu dobrih mečeva i dobrih prekida, a ono što je zanimljivo jest to da su sva četiri bonusa ostala na ‘‘main cardu‘‘. Dakle, niti jedan borac s preliminarnog i ranog preliminarnog dijela nije dobio nikakav bonus, a u nastavku vam donosimo dobitnike.

Prvi bonus za nastup večeri pripao je Carlosu Pratesu. Prates i Li Jingliang otvorili su glavni dio večeri jednom vrlo eksplozivnom i atraktivnom borbom, a već krajem prve runde se dalo naslutiti da borba neće dugo potrajati. Krajem sljedeće runde Prates je krošeom pogodio Jinglianga te ga brutalno nokautirao, za što je dobio dodatnih 50 tisuća dolara.

Drugi bonus za nastup večeri osvojio je Kai Kara-France. Kara-France je već u prvoj rundi došao do pobjede, a nokautirao je australskog borca hrvatskih korijena, Stevea Ercega. Solidno je Erceg izgledao početkom borbe, no Kara-France je iskoristio trenutak nepažnje te došao do brutalnog nokauta.

Što se tiče preostala dva bonusa, oni su pripali akterima meča večeri. Dan Hooker i Mateusz Gamrot pružili su pravi rat, te je na kraju slavio Dan Hooker podijeljenom odlukom sudaca. Meč je bio odličan tako da čelnici UFC-a nisu imali dvojbe.

Unatoč tome što je Adesanyu pobijedio prekidom, Du Plessis nije dodatno nagrađen nakon svoje prve obrane titule. Dobitnicima bonusa čestitamo, a sigurni smo da će im dodatna zarada dobro doći.

Linker
28. kolovoz 2024 12:15