UFC

(VIDEO) Nakon rata - ljubav: Dricus poklonio jaknu Adesanyi i izgrlio se s njegovom obitelji, Israel priznao: ‘Od sada sam njegov fan‘

Israel Adesanya i Dricus Du Plessis

 Instagram (submission Radio)
Na kraju je sportski duh ipak prevladao te se borci nisu rastali u negativnom ozračju

Vjerojatno se sjećate scena nakon UFC 290 priredbe prošle godine kada je Dricus Du Plessis pobijedio Roberta Whittakera. Israel Adesanya je ušao u kavez i počeo ga vrijeđati na rasistički način, a sve zbog toga što je Dricus ranije rekao da je on jedini pravi afrički borac u UFC-u.

Bio je to dan kada se zakuhalo jedno od najvećih rivalstava u posljednje vrijeme u UFC-u, a dugo se čekalo da se ovaj dvojac konačno obračuna u kavezu. To su konačno učinili noćas na UFC 305 priredbi, a na kraju je slavio Dricus ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi.

Nakon kraja meča, borci su se izgrlili, a kasnije su se po društvenim mrežama pojavile snimke iz svlačionice. Du Plessis je došao kod Adesanye te mu poklonio kožnu jaknu s južnoafričkim obilježjima, što je Israela oduševilo.

Nakon toga, na press konferenciji koja je uslijedila malo nakon priredbe, Adesanya je priznao da je sada fan Du Plessisa:

‘‘Nisam očajan za revanšom, dao mi je puno poštovanja unutra i ja sam mu vratio to poštovanje. Već sam od ranije znao da je on moj fan, znao sam to, ali ja sam od sada njegov fan. Rekao sam mu da se možemo družiti, ali ako se budemo opet morali boriti, ubit ću te. On mi je rekao da će i on ubiti mene‘‘, rekao je Adesanya.

Na kraju je sportski duh ipak prevladao te se borci nisu rastali u negativnom ozračju. Neki će možda reći da je sve prije borbe bilo lažno, no, izgleda da danas to tako mora biti.

Linker
20. kolovoz 2024 13:13