UFC

Jako mlad došao je u UFC, ali ne planira se dugo zadržati: Raul Rosas Jr. šokirao je fanove svojim planovima

Raul Rosas Jr.

 Luis Marin/ Eyepix Group/Zuma Press/Profimedia
Supertalentirani borac UFC-ove bantam kategorije želi što prije ostvariti svoje ciljeve, a zatim bi napustio sport

Raul Rosas Jr. (9-1-0) jedan je od najvećih talenata među trenutno aktivnim mladim borcima na UFC-ovom rosteru. 19-godišnji Meksikanac ugovor s UFC-om osigurao je još kao maloljetnik, nedugo prije 18. rođendana.

Do ugovora je došao nakon nastupa na Dana White‘s Contender Seriesu gdje je upisao uvjerljivu pobjedu nad Mandom Gutierrezom (7-1-0). Prezentirao je Rosas raskoš svog talenta, posebno hrvačkog, a bez većih problema porazio je sedam godina starijeg protivnika.

Naravno da netko tko tako mlad dođe u UFC ima ambiciju postati najmlađim prvakom u povijesti UFC-a. Jon Jones i dalje drži taj rekord, a do pojasa je došao četiri mjeseca prije 24. rođendana. Raul Rosas Jr. ima pregršt vremena za ostvariti nešto takvo, a bude li njegova karijera išla očekivanim tijekom, Rosas bi mogao napadati rekorde u brojnim raznoraznim kategorijama.

Međutim, njegova karijera mogla bi trajati puno kraće od očekivanog. U razgovoru za ESPN, Rosas je otkrio kako ne planira predugo ostati u ovom sportu i karijeru bi mogao završiti jako rano.

"Samo želim ostvariti svoj san i postati najmlađim prvakom u povijesti UFC-a, a nakon toga obraniti pojas par puta i umiroviti se. Nadam se da ću do 25. godine života odraditi sve što sam naumio, otići u mirovinu i zatim uživati sa svojom obitelji te se baviti onim što me tada bude privlačilo. Mislim da sam na pravom putu da to postignem.", rekao je Rosas i pomalo šokirao MMA javnost.

Iza Rosasa su četiri nastupa pod okriljem UFC-a, a talentirani meksičko-američki borac upisao je tri pobjede i jedan poraz. Ovaj vikend čeka ga nastup na UFC 306 eventu, a protivnik će mu biti Aoriqileng (25-11-0, 3-3-0 UFC). Rosas bi se novom pobjedom primaknuo poziciji s koje se može nadati mečevima protiv rangiranih protivnika, a nastavi li nizati pobjede, UFC bi ga mogao graditi u smjeru da postane najmlađim prvakom u povijesti.

Naravno, dug je put pred Rosasom u vrlo zahtjevnoj težinskoj kategoriji koja je prepuna vrhunskih boraca. Mnogi talenti pojavljivali su se u UFC-u s istim ambicijama, ali Jonesov rekord stoji još od 2011. godine.

Linker
13. rujan 2024 08:23