UFC

Valentina Shevchenko subotnju trilogiju neće ostaviti u rukama sudaca: ‘Želim završiti meč čim se ukaže prilika, samo to mi je u glavi‘

Valentina Shevchenko 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ove subote saznat ćemo hoće li Valentina konačno uspjeti pobijediti Grasso, a to joj nije pošlo za rukom u prethodna dva meča

Dugo je Valentina Shevchenko držala svoju titulu u muha kategoriji, sve dok ju na UFC 285 eventu nije, na iznenađenje svih, porazila Alexa Grasso. ‘‘Submissionom‘‘ u četvrtoj rundi slavila je Grasso i pomalo šokirala borilački svijet, a prvakinja je odmah nakon gubitka titule zatražila revanš s Meksikankom.

Revanš se dogodio pola godine kasnije, no tada smo gledali meč bez pobjednice. Meč je završio neriješeno, a Valentina je smatrala da je zaslužila pobjedu. Kako god, rekla je da ovoga puta neće dopustiti sucima da imaju riječ u nadolazećoj trilogiji na UFC 306:

‘‘Moja jedina briga jest da završim borbu. To je jedina stvar koja mi je trenutno u glavi. Kada vidim priliku, morat ću ju sto posto iskoristiti, završiti tu borbu. Kroz svoju karijeru borila sam se na puno različitih mjesta, s puno različitih borkinja u njihovim državama. Kada sam se borila za titulu u muay thaiju, morala sam se boriti i protiv sudaca‘‘, rekla je Valentina na media dayju.

‘‘Bila je jedna sutkinja koja je radila sve protiv mene. Oduzimala mi bodove, zabranjivala legalne tehnike, a kada sam pobijedila, dok mi je dizala ruku, rekla mi je da imam puno sreće. Ono što je pokušavala učiniti joj nije funkcioniralo‘‘, ispričala je bivša prvakinja.

Ove subote saznat ćemo hoće li Valentina konačno uspjeti pobijediti Grasso, a to joj nije pošlo za rukom u prethodna dva meča. Posljednji puta su se borile prije točno godinu dana, tako da su obje imale vremena na pretek da se adekvatno pripreme jedna za drugu.

Linker
12. rujan 2024 15:40