UFC

Jairzinho uvjeren da ga dvije pobjede dijele do napada na titulu u teškoj kategoriji: ‘Ne zanima me neko specifično ime‘

Jairzinho Rozenstruik

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
U ovom trenutku je podosta teško zamisliti da će Jairzinho napasti titulu u teškoj kategoriji

Čisto je Jairzihno Rozenstruik pobijedio Taija Tuivasu protekloga vikenda na UFC 305 priredbi. Bio je bolji u sve tri runde, no jedan sudac je pak sve tri runde dao – Tuivasi. Nikako nije jasna ta odluka, no, na kraju je najbitnije da Jairzinho nije oštećen za pobjedu koju je u potpunosti zaslužio.

Uspio je Rozenstruik tako konačno povezati dvije pobjede, a njegova karijera u posljednje vrijeme nije najbolja. Surinamcu nedostaje konstanta, ide iz pobjede u poraz, no on svejedno vjeruje da ga dvije pobjede dijele od napada na titulu u teškoj kategoriji:

‘‘Mislim da mi sada treba jedna pobjeda, a onda ću početi gledati ka revanšima. Tko god je rangiran u top pet a da sam se već s njim borio, borit ću se ponovno. Pobijedit ću, a onda će me razmatrati za napad na titulu. Jedino se nisam borio protiv Tybure i Spivaka, tko je još tu? Sretan sam zbog povratka u top 10, vidjet ćemo tko je sljedeći‘‘, rekao je na press konferenciji.

‘‘Ovo kažem svaki put, a tako i mislim. Ne tražim neko specifično ime, u najvećem broju slučajeva se i ne poznajemo. Mogu reći neko ime, ali ako je broj koji me zanima ispravan, to ću i učiniti jer me zanima napad na titulu‘‘, dodao je.

U ovom trenutku je podosta teško zamisliti da će Jairzinho napasti titulu u teškoj kategoriji. Čak i da dođe do spomenutih pobjeda, situacija na vrhu je poprilično komplicirana te je pitanje koliko bi dugo morao čekati da se ona razriješi. Kako god, ima pravo nadati se i ići ka tome cilju.

Linker
19. kolovoz 2024 14:45