UFC

Tai Tuivasa potonuo još dublje: Jairzinho Rozenstruik nanio mu peti uzastopni poraz, jedan sudac donio čudnu odluku

Tai Tuivasa 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jedan sudac bodovao je meč 30-27 za Tuivasu, što nikako nije realno te nije jasno u što je taj sudac gledao

Nakon što su Li Jingliang i Carlos Prates otvorili ‘‘main card‘‘ noćašnje UFC 305 priredbe, uslijedila je borba teškaša. Jarizinho Rozenstruik i Tai Tuivasa ukrstili su rukavice u sklopu drugog meča glavnog dijela večeri, a više o samom meču pročitajte u nastavku.

Tai Tuivasa u posljednje vrijeme nikako nije uspijevao pobijediti borbu u UFC-u. U ovaj meč ušao je iz neslavnog niza od četiri uzastopna poraza i to sva četiri su bila prekidom. Mislilo se da mu UFC uopće neće produžiti ugovor, no, ipak su došle vijesti kako će se protiv Jairzinha boriti pred domaćom publikom.

Što se tiče Jairzinha, on je u meč ušao u nešto boljem ozračju od Tuivase. Ove godine Surinamac je nastupio samo jednom, i to u drugom mjesecu ove godine kada je Shamil Gaziev odustao zbog premorenosti.

Početkom borbe, Jairzinho je zauzeo centar kaveza. Tempo nije bio visok, oba borca su bila vrlo oprezna na samom početku meča. Bio je strpljiv Tuivasa, nije ulazio Jairzinhu u distancu nego je čekao da on prvi krene. Sredinom prve runde počeli su se sve više otvarati, Tuivasa je ‘‘low kickovima‘‘ pokušavao doći do Rozenstruika. Jairzinho je počeo pogađati dobre udarce u tijelo te je djelovalo kao da je pronašao svoju distancu.

Sličnim tempom započela je i druga runda. Tuivasa nije uspijevao skratiti distancu, Jairzinho ga je uglavnom pogađao pojedinačnim udarcima s distance. Kako je runda odmicala, Tuivasa je pronalazio načine da se približi Jairzinhu, a pogodio je i nekoliko odličnih udaraca. Jairzinho je iz kontre odlično pogodio Tuivasu, a nešto prije kraja runde upustili su se u otvorene razmjene. Dosta više značajnih udaraca pogodio je Jairzinho, a i šteta je bila na njegovoj strani.

Dobrim direktima Jairzinho je otvorio posljednju rundu. Tuivasa je prijetio širokim krošeima, no Jairzinho je sve njegove udarce pročitao na vrijeme. Rozenstruik je također spustio tempo, bio dosta i rezerviran, a prepustio je Tuivasi i centar kaveza. Do kraja runde nismo vidjeli puno toga, osim poneke razmjene u posljednjih pola minute runde.

Pobjedu je odnio Jairzinho podijeljenom sudačkom odlukom. Jedan sudac bodovao je meč 30-27 za Tuivasu, odnosno, dao mu sve tri runde, što nikako nije realno te nije jasno u što je taj sudac gledao.

Linker
19. kolovoz 2024 14:45