UFC

Službenik UFC-a odmah je smijenjen zbog neobjašnjive pogreške na UFC-u 305

Jairzinho Rozenstruik

 Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Komisija za borilačke sportove u Perthu ekspresno je i pravedno reagirala na ovaj začuđujući propust

Službenik UFC-a, zadužen za bodovanje borbi na UFC 305 priredbi u Perthu, bio je smijenjen s mjesta suca nakon što je predao šokantnu sudačku odluku.

Prije nego što je Dricus du Plessis prisilio Israela Adesanyu na predaju kako bi zadržao svoju titulu u srednjoj kategoriji u glavnoj borbi UFC-a 305, Jairzinho Rozenstruik i Tai Tuivasa borili su se u teškaškom okršaju. Kada je posljednji zvuk sirene odjeknuo, činilo se da je Rozenstruik bio vrlo uvjerljiv pobjednik, no sudac Howie Booth je bodovao borbu 30-27 u korist Tuivase.

Srećom, druga dva suca dala su rezultat 30-27 i 29-28 u korist Rozenstruika, što je značilo da je prava osoba izašla iz kaveza kao pobjednik.

Nakon što je Booth predao zbunjujući rezultat 30-27 u korist Tuivase, bio je uklonjen s pozicije suca za sunaslovnu borbu večeri između Kaija Kara-Francea i Stevea Ercega.

Iako je Rozenstruik ipak pobijedio u borbi koju je uglavnom dominirao kroz tri runde, Booth je nekako bodovao svaku rundu za Tuivasu što je rezultiralo bizarnom podijeljenom odlukom.

Neobjašnjivi bodovni list očito nije dobro prihvaćen od strane Komisije za borilačke sportove u Perthu pa je Booth kao rezultat toga bio smijenjen s dužnosti.

Sudac Ben Cartlidge bio je izabran da zamijeni Bootha u sunaslovnoj borbi između Kara-Francea i Ercega, iako na kraju nije bilo važno jer je Kara-France nokautirao Ercega u prvoj rundi.

Linker
26. kolovoz 2024 17:19