UFC

Du Plessis uvjerava: ‘Netrpeljivost s Adesanyom bila je stvarna. Nikada ne bih sjeo za stol za kojim je on‘

Dricus Du Plessis vs. Israel Adesanya

 COLIN MURTY/AFP/Profimedia
Na kraju je sportski duh ipak prevladao te su borci pokazali poštovanje jedan za drugoga, a to je na kraju nešto što nadilazi i sam sport

Možda i najveća netrpeljivost među UFC-ovm borcima u posljednje vrijeme bila je ona između Dricusa Du Plessisa i Israela Adesanye. Puno toga izrekli su jedan drugome, bilo je i rasističkog vrijeđanja, a račune su konačno poravnali protekloga vikenda na UFC 305 priredbi u Australiji.

Na kraju je slavio Dricus ‘‘submissionom‘‘, a nakon borbe su borci jedan drugome pokazali poštovanje. Dricus je čak Adesanyi poklonio jaknu te se izgrlio s njegovom obitelji, ali je na press konferenciji rekao da ‘‘beef‘‘ nikako nije bio lažan cijelo ovo vrijeme:

‘‘Ovo govorim cijelo vrijeme; ‘beef‘ između mene i Israela nije bio lažan. Činjenica da ne volimo jedan drugoga na osobnoj razini nije bila lažna. Barem ne s moje strane. Ja ne mrzim Israela Adesanyu, samo kažem da se slučajno nađemo na nekom događaju, ja ne bih sjedio za njegovim stolom. Ali poštovanje za njega i ono što je učinio u ovom sportu ne može biti osporeno‘‘, rekao je na press konferenciji.

‘‘Nakon toliko vremena provedenog u kavezu i zbog svega što je učinio za ovaj sport, ne možete ga ne poštovati. To što sam mu dao jaknu je znak poštovanja, podsjetnik. Bio je velik trenutak u mom životu boriti se protiv velikog borca kakav je Israel Adesanya‘‘, pojasnio je prvak.

Na kraju je sportski duh ipak prevladao te su borci pokazali poštovanje jedan za drugoga, a to je na kraju nešto što nadilazi i sam sport. Što je sljedeće za oba borca, saznat ćemo u nekom skorijem periodu. Adesanya je najavio nastavak, tako da ćemo ga još gledati u kavezu.

Linker
20. kolovoz 2024 08:10