UFC

‘Pereira je najveća kukavica u UFC-u. Proziva borce srednje kategorije od kojih je teži 18 kilograma, mene jedino ne spominje‘

 Alex Pereira 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ostaje nam za vidjeti je li Pereira bio ozbiljan kada je rekao da će se vratiti u srednju kategoriju još jedanput

Uspio je Dricus Du Plessis obraniti titulu prvaka u srednjoj kategoriji po prvi put. Bivši vladar kategorije, Israel Adesanya, nije uspio srušiti novog prvaka te je Dricus slavio ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi borbe. Nakon meča, borci su zakopali ratne sjekire, no Dricus je dobio prozivke od drugih boraca.

Trenutni prvak u poluteškoj kategoriji, Alex Pereira, prvi je prozvao Dricusa nakon sinoćnje pobjede. Rekao je da će se još jednom spustiti u srednju kategoriju, a to nikako nije sjelo Magomedu Ankalaevu koji se povodom toga oglasio na društvenoj mreži X. Ankalaev nikako nije imao lijepe riječi za Pereiru:

‘‘Alex Pereira je najveća kukavica u UFC-u, proziva borce srednje kategorije od kojih je teži 18 kilograma, ja sam jedini tip kojeg niti ne spominje. Obećavam da ću u desetom mjesecu riješiti posao a onda tebe nokautirati unutar dvije runde‘‘, napisao je ljutiti Ankalaev.

Mnogi su smatrali kako će upravo Ankalaev biti sljedeći protivnik za Pereiru, UFC očigledno ima neke druge planove za prvaka. Umjesto toga, Pereira će svoj pojas braniti protiv Khalila Rountreea Jr-a, borca koji je nedavno pao na doping testu i koji po objektivnim zaslugama nije borac koji treba ići na titulu.

Ostaje nam za vidjeti je li Pereira bio ozbiljan kada je rekao da će se vratiti u srednju kategoriju još jedanput, iako, posla u poluteškoj ima i bez toga. Dana White je rekao da nema govora da će, barem u ovom trenutku, ići u tešku, no ništa nije rekao za srednju kategoriju. U svakom slučaju, pobijedi li Ankalaev Rakića, nema dvojbe da UFC jednostavno mora upariti njega i Pereiru.

Linker
16. rujan 2024 14:57