UFC

Dominick Cruz nada se nastupu na povijesnom UFC-ovom eventu: ‘Želim taj revanš, mogu pružiti bolju verziju sebe‘

Dominick Cruz

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
39-godišnji Cruz nije nastupio od osmog mjeseca 2022. godine

29. rujna (deveti mjesec) prošle godine, službeno je otvoren Sphere, megaspektakularno zdanje u Las Vegasu. Radi se o spektakularnoj dvorani namijenjenoj za sportske, glazbene i ostale zabavne evente, a Las Vegas grad je u kojem se nalazi ovaj arhitektonski poduhvat.

image

The Sphere

SPHERE ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Sphere Entertainment/shutterstoc/shutterstock Editorial/profimedia

18600 sjedećih mjesta sadrži Sphere, a kapacitet se penje na 20 tisuća mjesta ako je uključen i takozvani parter. UFC će 14. rujna (deveti mjesec) ove godine održati svoj prvi event u Sphereu, a ujedno će obilježiti i Dan nezavisnosti u Meksiku. Dana White najavio je kako nas čeka jedan od najvećih evenata u povijesti UFC-a, ali zasad nije poznat ni jedan meč koji ćemo gledati u sklopu tog eventa.

Sean O‘Malley jučer je otkrio kako bi on i Merab Dvalishvili mogli odmjeriti snage na UFC 306 eventu koji će se održati u Sphereu. Za očekivati je nastupe meksičkih zvijezda kao što su Alexa Grasso, Yair Rodriguez, Diego Lopes (Brazilac s meksičkom adresom), možda Brandon Moreno itd.

Sigurno je da će mnogi borci htjeti nastupiti na tom eventu, a Dominick Cruz jedan je od onih koji su javno iskazali svoj interes. Gostujući u ‘‘Overdogs Podcastu‘‘, Cruz je izrazio želju za nastupom u Sphereu, a odmah je otkrio i koga vidi kao idealnog protivnika.

‘‘Bliži se event kojim će se obilježiti Dan nezavisnosti u Meksiku, a ja sam nekoć prije izgubio meč protiv Henryja Cejuda (2020. godine). Gledajući na taj poraz, pošteno sam izgubio od Cejuda. Ali vjerujem da on može dobiti bolju verziju mene u revanšu. Odrađivao sam revanše protiv Josepha Benavideza i Urijaha Fabera. Radio sam revanše s cijelim Team Alpha Maleom gdje sam morao svakog od njih poraziti kako bih zadržao titulu. Volio bih odraditi revanš sa Cejudom u Sphereu. Mislim da možemo pružiti sjajan meč tamo.‘‘, poručio je Cruz.

Kratko ćemo vas podsjetiti, Cruz i Cejudo borili su se u petom mjesecu 2020. godine. Cejudo je tada slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi i uspješno je obranio pojas prvaka bantam kategorije. Nedugo poslije Cejudo se umirovio i napustio je titulu. Henry je tražio više novca od UFC-a, ali UFC nije pristao na njegov ultimatum.

Cejudo je ostao umirovljen sve do prošle godine kada se vratio borbom za pojas protiv Aljamaina Sterlinga. ‘‘Triple C‘‘ je izgubio taj meč, a poraz je upisao i u drugom mjesecu ove godine. Bolji od njega bio je Sterlingov prijatelj i timski kolega, Merab Dvalishvili.

Nije se Cejudo povukao nakon ta dva poraza i planira krenuti u još jedan pohod na titulu prvaka. Revanš s 39-godišnjim Cruzom koji nije nastupio od osmog mjeseca 2022. godine djeluje kao dobra opcija za Cejudov povratak pobjedama, dok nastup u Sphereu može biti sjajna prilika za oproštajni meč Dominicka Cruza.

UFC je na potezu.

Linker
11. lipanj 2024 23:52