UFC

Za GSP-a nema dvojbe: ‘Islam Makhachev je zaslužio biti prvi ‘P4P‘ borac svijeta. Jedan je od najboljih ikad‘

Islam Makhachev i GSP

 Mma Junkie
Islam je trenutno i službeno prvi na UFC-ovoj ‘‘pound for pound‘‘ ljestvici, a slijedi ga Jon Jones na drugom mjestu

Nedavno smo svjedočili raspravi između Jona Jonesa i Islama Makhacheva. Prvaci UFC-a nikako se nisu mogli složiti tko je trenutno najviše zaslužio biti prvi na ‘‘pound for pound‘‘ ljestvici, a naravno, svaki je za sebe smatrao da je upravo on taj koji zaslužuje ovo prestižno i laskavo mjesto.

Čak je i Dana White stao na stranu Jona Jonesa, međutim, legendarni Georges St-Pierre se ne slaže s tim. GSP smatra da prvo mjesto na ‘‘pound for pound‘‘ ljestvici pripada isključivo Islamu Makhachevu, a rekao je da je svojim posljednjim nastupima to itekako potvrdio u samom kavezu.

‘‘Mislim da je on u ovom trenutku najbolji ‘pound for pound‘ borac na svijetu. Prije svega zbog njegovih posljednjih nekoliko izvedbi. Jednostavno je bio nevjerojatan. Također, pokazao je i nevjerojatno srce kada je protiv Dustina Poiriera imao ogromnu posjekotinu na čelu, a osim toga, Poirier mu je zadao probleme. Dodao je gas i mislim da će ova borba Makhacheva učiniti još i boljim. Upravo u ovakvim borbama rastete‘‘, rekao je GSP na YouTube kanalu Tristar Gyma.

‘‘On je već sada počeo dobivati status jednog od najboljih ikad. Prvo pobjedom nad Volkanovskim, a onda i sa nekoliko posljednjih nastupa‘‘, zaključio je legendarni borac.

Islam je trenutno i službeno prvi na UFC-ovoj ‘‘pound for pound‘‘ ljestvici, a slijedi ga Jon Jones na drugom mjestu. Iako Poiriera nije pobijedio toliko lako, uspio je pokazati srce i mentalitet prvaka te na kraju slaviti prekidom. Jones se nije borio od meča s Cirylom Ganeom, tako da UFC nije imao drugog izbora.

Linker
14. lipanj 2024 07:59