UFC

Ali Abdelaziz: ‘Dopustite Kayli da se bori protiv muškaraca, vjerujem da može poraziti Meraba ili Sterlinga‘

Kayla Harrison

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Jedan od najpoznatijih menadžera u svijetu MMA-a ponovno je šokirao MMA zajednicu svojim izjavama

UFC 300 održan u četvrtom mjesecu ove godine pružio nam je i dugoočekivani UFC debi Kayle Harrison. Dvostruka osvajačica olimpijskog zlata u judu i dvostruka osvajačica PFL-ovog turnira, napokon se pridružila najvećoj svjetskoj MMA organizaciji i definitivno nije razočarala u svom debiju.

Ne da nije razočarala, nego je zapravo oduševila svojom izvedbom. Dominantno je Kayla slavila u meču protiv Holly Holm, nekadašnje prvakinje UFC-ove bantam kategorije. ‘‘Hejteri‘‘ Kayle Harrison vjerovali su kako ćemo gledati reprizu onog što se dogodilo u 11. mjesecu 2015. godine, na UFC 193 eventu.

Holly Holm tada je ugasila ‘‘hype‘‘ pod imenom Ronda Rousey. Određene paralele mogle su se povući, jer Ronda Rousey također je bivša judašica, a 2008. godine osvojila je brončanu medalju na OI. Ogroman ‘‘hype‘‘ tada je pratio Rondu Rousey, a Holly Holm porazila ju je nokautom u drugoj rundi. Kayli Harrison nije se dogodio isti scenarij i pružila je puno bolju izvedbu nego Rousey.

Nakon pobjede nad Holm, Kayla Harrison priželjkuje napad na titulu prvakinje u bantam kategoriji. Raquel Pennington trenutno drži pojas, ali njena sljedeća protivnica trebala bi biti Julianna Pena. Kayli Harrison preostaje čekati ‘‘title shot‘‘, nadati se preskakanju reda, a može ostati aktivna borbom protiv neke od visokorangiranih bantamašica. Njen menadžer Ali Abdelaziz tvrdi kako će pronalazak mečeva biti jako težak zadatak jer sve borkinje navodno izbjegavaju Kaylu. Nastavi li se takva praksa, Abdelaziz ima neočekivane zamisli. Tijekom intervjua za Submission Radio, Abdelaziz je upitan o sljedećim koracima za Kaylu Harrison.

‘‘Merab Dvalishvili ili Aljamain Sterling. Mislim da su to vrlo uzbudljivi i izjednačeni mečevi. Niti jedna od tih djevojki ne želi se boriti protiv Kayle i stoga joj treba pružiti priliku da se bori s muškim borcima bantam kategorije. Recimo, da se bori protiv Roba Fonta, mislim da je njeno hrvanje predobro za Roba Fonta. To čak ne bi bila fer borba. Možda protiv onog Brazilca, kako se ono zove, bivši prvak (Deiveson Figueiredo). Vjerujem da bi ona uništila sve te tipove, a to su realne opcije, jer niti jedna od djevojki ne želi se boriti protiv nje, posebno nakon onoga što je učinila u meču protiv Holly Holm. Dopustimo joj da se bori s muškarcima, a ja vjerujem da ona može poraziti sve borce koje sam upravo spomenuo.‘‘, rekao je Abdelaziz, ‘‘mrtav ozbiljan‘‘, ali nadamo se da se ipak šali ili pojačava ‘‘hype‘‘ oko Kayle Harrison.

Nekoć je identičan narativ pratio Rondu Rousey. Spominjali su se mečevi protiv muške konkurencije, čak i boksački meč protiv Floyda Mayweathera. Brzo je došlo otriježnjenje, a možda i Ali Abdelaziz zaboravlja da je njegova borkinja još prošle godine poražena u finalu PFL-ovog turnira. I ne, nije se borila protiv muškarca, nego protiv Larrise Pacheco.

Abdelaziz silno vjeruje u svoju borkinju, ali malo realnosti ne bi mu škodilo.

Linker
14. lipanj 2024 07:59