UFC

Jared Cannonier: ‘Nassourdine Imavov nije pobijedio u tom meču, Jason Herzog je taj koji je došao do finiša‘

Jared Cannonier

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
40-godišnji Cannonier oglasio se nakon kontroverznog poraza

Jared Cannonier sredinom 2022. godine borio se za UFC-ov pojas prvaka u srednjoj kategoriji. Vrlo blijedo izdanje pružio je Cannonier u svom prvom meču za titulu i čisto je izgubio meč protiv Israela Adesanye.

Smatralo se kako je to bila prva i posljednja prilika za pojas tada 38-godišnjem Cannonieru. Njegovo blijedo izdanje bila je naznaka silazne putanje, ali Cannonier nas je razuvjerio u svoja sljedeća dva nastupa.

Krajem 2022. godine porazio je Seana Stricklanda, a zatim je sredinom prošle godine apsolutno deklasirao Marvina Vettorija. Bila je to jedna od najboljih Jaredovih izvedbi unutar UFC-ovog kaveza i Cannonier se ponovno vratio u konkurenciju za napad na titulu. Krajem 2023. godine Cannonier se trebao boriti protiv Romana Dolidzea, a treća uzastopna pobjeda učvrstila bi njegovu poziciju pri samom vrhu kategorije. Nažalost po Jareda, dogodila se teška ozljeda koljena i Cannonier je morao otkazati taj nastup.

Sve do proteklog vikenda čekali smo povratak Cannoniera. Roman Dolidze više nije bio u igri za sljedećeg protivnika, a u priču se umiješao Nassourdine Imavov, borac koji je u veljači ove godine uvjerljivo porazio Dolidzea.

40-godišnji Cannonier nije si mogao dopustiti poraz u ovom meču. Njegove šampionske ambicije doživjele bi težak udarac, a nakon prve tri runde, Cannonier je bio u vodstvu na dvije sudačke kartice. Međutim, u četvrtoj rundi Imavov sjajno pogađa i dolazi do naglog preokreta. Uzdrmani Cannonier pokušavao se izvući iz teške situacije, a iako se kroz kompletnu sekvencu zadržao na nogama, Jason Herzog odlučio je prekinuti meč. Sudac je procijenio kako se Cannonier ne brani aktivno i odlučio ga je zaštititi od teže štete. Kontroverzan prekid meča naišao je na velike kritike MMA fanova koji smatraju kako je Jared zaslužio šansu da se oporavi i vrati u meč.

Jason Herzog tvrdi kako ‘‘zna što je vidio‘‘, ali nastavno na brojne kritike, svjestan je ponovno proučiti situaciju. Sve to neće poništiti pogrešku koju je napravio, a svoju ogorčenost Cannonier je iznijeo gostujući u MMA Houru.

‘‘Kad se dogodilo, bilo je mučno. Uzeo sam si vremena da se ‘ohladim‘, ponovno sam pogledao meč, ali ponovno sam morao proživjeti taj osjećaj grča u stomaku. Osjećam se kao da mi je ukradena prilika za učiniti velike stvari. Nemam osjećaj da sam izgubio borbu, nego osjećam kao da mi je nešto oduzeto. Ostao sam bez prilike da ustrajem u teškoj situaciji, a to je nešto što sam puno puta radio u svojim mečevima. Grč u stomaku je najblaži način za opisati kako se osjećam. Smatram da sam pobjeđivao do tog trenutka, a ukradena mi je prilika da se vratim u meč, kao i drugi ček koji sam trebao dobiti. Radi se o bonusu za pobjedu koji dobivam prema ugovoru, a taj trenutak u meču mogao nam je osigurati i bonus za najbolju borbu večeri da se borba nastavila. Mislim da je prilika oduzeta i meni i Nassourdineu. Sada imamo kontroverzu s kojom moramo živjeti dalje.‘‘, rekao je Cannonier.

U nastavku razgovora s Arielom Helwanijem, Jared je izrazio želju za revanšom u Parizu. UFC bi u devetom mjesecu ove godine trebao posjetiti Pariz, a Cannonier smatra kako je revanš između njega i Nassourdinea najbolja opcija za ispraviti ovu ‘‘nepravdu‘‘.

‘‘Želim lobirati za revanš. UFC u rujnu dolazi u Pariz. Volio bih otići u Nassourdineovo dvorište i ispraviti sve ovo. On će imati prednost domaćeg terena. Tamo ljudi neće uzvikivati ‘USA‘, nego će navijati na francuskom jeziku.‘‘, pojasnio je Jared svoje želje.

Iako jako frustriran načinom na koji je izgubio taj meč, Jared Cannonier ipak se suzdržao od pretjeranog kritiziranja suca koji je prouzrokovao kontroverzu. Cannonier shvaća kako se pogreške događaju u takvim trenucima.

‘‘Ne želim sjediti ovdje i kritizirati Jasona Herzoga. On je jedan od najboljih sudaca u ovoj igri, ali definitivno je napravio veliku pogrešku. Moja karijera bila je u njegovim rukama, a on je odlučio kako to nije vrijedno daljnje borbe. Ali ovo je borba. Bila je to klasična ljudska pogreška. Ovakve stvari se događaju u takvim trenucima velike napetosti i pritiska. Nesreća, ali to i dalje nije razlog zbog kojeg bi trebao nastaviti živjeti s tim. Kako bismo ispravili stvar, treba nam revanš u Parizu, a borba će ovaj put privući još veću pažnju. Mislim da bi se i Nassourdine složio, ali nije me briga što on misli. On nije pobijedio u toj borbi. Jason Herzog je taj koji je došao do finiša, a ne Nassourdine. Ako želi biti taj koji je završio ‘‘Killa Gorillu‘, odradimo revanš u Parizu.‘‘, zaključio je Jared.

Linker
18. lipanj 2024 02:27