UFC

Chael Sonnen o Armanu Tsarukyanu: ‘Povijesno gledano, odbijanje meča nije dobra ideja‘

Islam Makhachev (lijevo) i Arman Tsarukyan (desno)

 Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
Umirovljeni Sonnen smatra da bi talentirani Armenac mogao snositi posljedice zbog odbijanja meča

Zanimljiv potez napravio je Arman Tsarukyan ranije ove godine. Armenac je na UFC 300 eventu porazio Charlesa Oliveiru i tom pobjedom osigurao je status prvog izazivača u lakoj kategoriji.

Nudila se Armanu prilika za obračun s Islamom Makhachevim u šestom mjesecu, točnije na UFC 302 eventu. Međutim, Arman je odbio tako brz povratak u kavez i odlučio je pričekati s napadom na titulu. Dustin Poirier uskočio je umjesto njega, Makhachev ga je porazio i Dagestanac se sada može okrenuti sljedećim izazovima.

Logičan potez bio bi meč protiv Armana Tsarukyana, prvog izazivača u lakoj kategoriji. Međutim, Chael Sonnen nije siguran hoće li Tsaruykan dobiti novu priliku ili će ipak trebati još jednu pobjedu prije napada na titulu. Sonnen smatra kako je Arman odbijanjem napada na pojas napravio potez koji bi mu mogao naštetiti u budućnosti.

‘‘Tsarukyanu je ponuđen Islam. Borba koju je Dustin Poirier nedavno odradio protiv Islama prvotno je ponuđena Tsarukyanu. Iznenađen sam jer je rekao ‘ne‘. Povijesno gledano, to nije dobra ideja. U UFC-u, 99 posto je loša ideja odbiti borbu.‘‘, rekao je Sonnen putem svog YouTube kanala, a zatim je istaknuo kako je iznenađen jer nitko ne pokušava preoteti Armanovu poziciju sljedećeg izazivača.

‘‘Nema borca lake kategorije koji je prozvao Islama ili krenuo preoteti Armanovu poziciju. On je trenutno na jako ranjivoj poziciji. Uzmemo li u obzir istinu i činjenicu da je Arman odbio meč, njegova pozicija trenutno je klimava.‘‘, dodao je Chael.

Iza Armana trenutno u poretku su Charles Oliveira, Justin Gaethje i Dustin Poirier. Brazilac je nedavno poražen upravo od strane Armana, Gaethje je izgubio od Maxa Hollowayja na istom eventu, a Dustin Poirier upravo se borio za pojas. Tsarukyan je možda razljutio UFC-ove čelnike odbijanjem meča za titulu, ali teško netko može preoteti njegov status prvog izazivača. Arman si je mogao priuštiti takav potez, a sasvim je razumno da je odbio boriti se za pojas tako brzo nakon meča s Oliveirom.

Linker
14. lipanj 2024 12:54