UFC

Alex Pereira nastavlja promovirati prave ljudske vrijednosti, posjetio je djecu oboljelu od raka

Alex Pereira

 Screenshot/alexpoatanpereira Instagram
Mali pacijenti, ali najveći borci, UFC prvak izmamio je osmijehe na dječjim licima

U dirljivoj gesti dobrote, UFC prvak poluteške kategorije, Alex Pereira, posjetio je bolnicu za djecu oboljelu od raka, provodeći vrijeme s malim pacijentima i uljepšavajući im dan.

Tijekom posjeta, Pereira je upoznao mladog borca tajlandskog boksa koji je morao prekinuti treninge zbog dijagnoze raka. Poznati Brazilac je tom djetetu napravio novu frizuru. Ošišao mu je kosu pružajući mu trenutak radosti usred teških okolnosti.

"Imali smo trenutke radosti i tuge", podijelio je Pereira dojmove s tog iskustva. "Ovaj trenutak bio mi je izuzetno težak - posjetiti bolnicu za rak i vidjeti tog dječaka koji je trenirao tajlandski boks, ali je zbog raka morao prekinuti."

Unatoč tužnom razlogu posjeta, Pereirini plemeniti postupci i druženje s djecom vjerojatno su pružili olakšanje i stvorili pozitivne uspomene malim hrabrim borcima koji se mukotrpno bore s teškom bolešću.

Ovaj čin suosjećanja oslikava veličinu čovjeka koji je Alex Pereira, svojim velikim srcem nastavlja ostavljati pozitivan trag i izvan oktogona.

Pereira je pokazao da pobjednički mentalitet i upornost u brutalnom sportu ne isključuju dobrotu i empatiju prema najranjivijima u društvu. Ovakve geste humanosti promoviraju vrijednosti koje nadilaze sportske uspjehe, pobjede ili poraze.

Kapa do poda.

Linker
13. lipanj 2024 09:56