Ostalo

(VIDEO) Tom Aspinall: ‘De Fries je zvijer, ima najbolji pritisak iz gornje pozicije‘

Tom Aspinall i Phil De Fries

 Screenshot (youtube, Phil De Fries)
KSW-ov prvak teške kategorije po uzoru na mnoge poznate borce započeo je snimati vlogove iz svog trening kampa

Prije nekoliko dana potvrđen je revanš između Darka Stošića i Phila De Friesa. De Fries je u drugom mjesecu 2022. godine porazio Darka Stošića prekidom u petoj rundi, a nakon nešto više od dvije i pol godine uslijedit će revanš.

De Fries i Stošić rukavice će ponovno ukrstiti 16. studenog (11. mjesec) na KSW 100 eventu. Jubilarni stoti KSW-ov event ponudit će pravi spektakl, a Stošić će pokušati detronizirati ponajvećeg borca u povijesti te poljske MMA organizacije.

De Fries pojas drži još od četvrtog mjeseca 2018. godine, a titulu prvaka uspješno je branio čak deset puta. Nitko nije uspio poraziti De Friesa unutar KSW-ovog poraza, a Stošić je vjerojatno najkvalitetniji izazivač na rosteru i potencijalno najveća prijetnja De Friesu. Phil ne skriva da ga čeka nezgodan meč.

"Težak protivnik, jako je opasan, ali opet ću ga pobijediti i vrlo sam samouvjeren. Bolji sam nego prošli put, bolje treniram i moj tim je bolji. Idemo!", rekao je De Fries na svom YouTube kanalu.

Po uzoru na mnoge poznate borce, De Fries je također odlučio aktivno voditi YouTube kanal i snimati vlogove sa svojih treninga. Sa zanimanjem ćemo pratiti što objavljuje, kako zbog činjenice da ga čeka meč sa Stošićem, tako i zbog okruženja i De Friesove karizme.

Phil inače trenira u dvorani Toma Aspinalla i njegovog oca Andyja, a tamo je sve češće i Ante Delija. Upravo Tom Aspinall pojasnio je koliko je De Fries zapravo dobar borac.

"Phil je odličan trening partner za mene osobno, a volim misliti kako sam i ja njemu odličan trening partner. Ali to morate pitati njega. On je trenirao diljem svijeta i svugdje se borio. Ima daleko najbolji pritisak iz gornje pozicije od svih boraca s kojima sam trenirao. Phil je zvijer.", započeo je Tom, a zatim je dodatno pojasnio što De Friesa čini tako dobrim.

"Masivan je, ali treniram s mnoštvom masivnih teškaša. Stvar je u tome da Phil jako dugo trenira grappling i zna kako iskoristiti svoju težinu. Tehnički je jako dobro potkovan, a kad imate dobru tehniku, dojam je kao da ste i puno snažniji. On ima odličnu tehniku, a uz to je strašno velik i snažan. To je užasna kombinacija za biti ispod njega. Tako je teško maknuti ga iz gornje pozicije."

Koliko je De Fries moćan iz gornje pozicije osjetio je i Darko Stošić u prvom meču. Engleski teškaš silno je iscrpio Stošića kontrolom iz gornje pozicije i na koncu ga je prisilio na predaju. Darko je bio vidno "iscijeđen" nakon što je gotovo cijeli meč proveo s tako masivnim teškašem u gornjoj poziciji.

Kadrove u kojima De Fries kontrolira Toma Aspinalla iz gornje pozicije možete pogledati u videu ispod teksta, kao i još ponešto zanimljivih detalja s početka De Friesovog trening kampa.

Linker
09. listopad 2024 19:28