Ostalo

‘Zakon braće‘ Edwards se nastavlja: ‘Leonu se bilo teško boriti u 5 sati ujutro. Znali smo sve, a to smo gurali pod tepih‘

Edwards vs. Muhammad

 Richard Sellers/pa Images/profimedia
Edwardsi neće tek tako odustati, pitanje je kako će se njihove karijere odvijati u budućnosti

Leon Edwards pokazao je neočekivano slabiju izvedbu u svojoj posljednjoj obrani naslova ovog ljeta, a sada napokon saznajemo pravi razlog iza toga.

Kao prvak velter kategorije, Leon je vratio UFC na britansko tlo, točnije u Manchester, tijekom UFC-a 304, gdje je branio svoj pojas protiv opasnog izazivača, Belala Muhammada. Međutim, taj povratak nije završio kako je planirao – Edwards je bio poražen nakon pet iscrpljujućih rundi, i to na domaćem terenu.

Više od 17.900 fanova preplavilo je novu Co-Op Live Arenu u Manchesteru, no publika je morala biti strpljiva jer je priredba, zbog prilagodbe američkom tržištu, započela tek nakon 23 sata. Glavni događaj odvijao se u ranim jutarnjim satima, oko 5 ujutro, što je, kako se ispostavilo, značajno utjecalo na Edwardsa.

Njegov brat, Fabian Edwards, koji se uskoro bori za vlastiti svjetski naslov u Bellatoru protiv Johnnyja Eblena, otvoreno je priznao kako je neprirodno kasno vrijeme borbe imalo ključnu ulogu u Leonovoj izvedbi.

"Boriti se za naslov u takvo vrijeme? To je gotovo nehumano. Kako je izgledao u toj borbi, upravo tako su izgledali posljednji tjedni treninga. Svi smo to primijetili, ali smo to gurali pod tepih," rekao je Fabian u ekskluzivnom razgovoru za Bloody Elbow.

"Leon nikad nije imao lak put. Čak i kad je postao prvak, suočavao se s nepravednim situacijama, ali to je jednostavno njegov put. On će se vratiti, nema sumnje."

Fabian je dalje pojasnio koliko je vrijeme borbe utjecalo na Leonovu izvedbu. "Znam da će neki reći ‘vrijeme je samo izgovor,‘ ali pokušajte vi ostati budni i spremni za borbu u 5 ujutro! Nakon poraza, Leon je odlučio odmoriti, posvetiti se obitelji i kupiti novu kuću, ali sada se vraća u dvoranu – ovaj put kao trener svome bratu Fabijanu koji se priprema za svoju veliku borbu u Rijadu."

Braća Edwards, od početka karijere, treniraju zajedno u Renegade Gymu u Birminghamu. Upravo ih je taj tim doveo do Leonovog osvajanja UFC naslova 2022. godine, a sada bi mogao svjedočiti Fabianovom osvajanju Bellatorove titule.

"Kad je Leon pobijedio Kamarua Usmana, to nam je dalo dodatno samopouzdanje da ono što radimo stvarno funkcionira na najvišoj razini," izjavio je Fabian. "Svi pričaju o hrvačima, o različitim stilovima, ali ja im kažem – vidjet ćemo tko će izaći kao pobjednik."

Dok se pripremaju za put u Saudijsku Arabiju, Leon, unatoč osobnom porazu, ostaje optimističan. "Ponekad izgubiš, ali to je samo trenutak. Važno je kako se vraćaš, a znam da ćemo se obojica vratiti još jači," zaključio je Fabian.

Edwardsov povratak u oktogon, s bratom uz bok, mogao bi biti početak novog poglavlja u životu ovog talentiranog borca.

Linker
07. listopad 2024 20:17