Ostalo

Tko udara jače? MMA borci ili boksači? Francis Ngannou dao je zanimljiv odgovor

Anthony Joshua i Francis Ngannou

 Fayez Nureldine/AFP/Profimedia
Kamerunski teškaš natjecao se na najvišim razinama i u MMA-u i u boksu

Francis Ngannou, bivši UFC prvak teške kategorije, objasnio je razliku između udarca MMA borca i udarca boksača. Ngannou se natjecao na najvišim razinama i u MMA-u i u boksu, ali objašnjava da nije jednostavno reći da je jedna disciplina bolja od druge.

Životni put Francisa Ngannoua je nevjerojatan. Kao dijete je radio u pješčanim rudnicima kako bi platio školovanje i podržao svoju obitelj. Kasnije je napustio dom i odlučio se na opasan put kroz Afriku kako bi došao u Europu i ispunio svoje snove.

Mjesecima je bio zarobljen u Maroku, nakon toga bio je beskućnik u Parizu, a samo nekoliko godina kasnije postao je UFC prvak u teškoj kategoriji. Zbog sporova s UFC-om oko ugovora, Ngannou je napustio organizaciju i odrekao se naslova.

Kamerunac se suočio s jednima od najboljih u svijetu boksa, s Tysonom Furyjem i Anthonyjem Joshuom. Potpisao je ugovor s PFL-om i borit će se protiv visokog brazilskog nokautera i prvaka Renana Ferreire 19. listopada na PFL-ovoj ‘‘Battle of the Giants‘‘ priredbi.

U intervjuu s Piersom Morganom, Ngannou je objasnio tko udara jače, MMA borci ili boksači? Odgovorio je:

‘‘Rekao bih MMA borci. Ovisi o udarcu, ovisi o načinu. Ali zapamtite, u MMA-u su rukavice od samo 4 unce. Zbog toga ponekad osjetite udarac od zglobova prstiju. Dakle, osjećaj je drugačiji čak i ako udarac nije jako snažan, osjećaj je vrlo drugačiji jer je to kao kost o kost.‘‘

Teškaš je dodao da će nastaviti natjecati se i u boksu i u MMA-u u budućnosti. Ngannou je rekao:

‘‘Možete biti sigurni da nisam gotov ovdje.‘‘

Linker
05. listopad 2024 17:04