K1 i Boks

‘Ne želim vidjeti revanš između Joshue i Duboisa odmah. Joshua treba prvo ovo napraviti, a onda razgovarati sa sobom‘

 Anthony Joshua 

 AL BELLO/Getty images/Profimedia
Joshua ima 34 godine i zasigurno u sebi ima još nekoliko dobrih borbi, naravno, pod uvjetom da mentalno nije pao nakon svega ovoga

Još uvijek se nije prestalo pričati o spektakularnom nokautu Daniela Duboisa nad Anthonyjem Joshuom pred prepunim Wembleyjem. Bio je Dubois bolji tokom cijelog meča, te unatoč tome što je Joshua i njega jednom uzdrmao, upisao je čistu pobjedu nokautom i doveo se do pozicije u kojoj je oduvijek želio biti.

Što je za Joshuu sljedeće, ne znamo. Jedni govore da odmah ide u revanš s Duboisom, dok mu drugi pak savjetuju da prvo odradi neki lakši meč i upiše pobjedu. Jedan od potonjih je i bivši boksač i današnji analitičar, Paulie Malinaggi, a savjetovao mu je sljedeće:

‘‘Znate što ću vam reći, ako ćete raditi revanš, želim Joshuu vidjeti s nečim između. Ne želim vidjeti instant revanš, zato što mislim da nije pametno odmah ići u borbu s čovjekom koji ga je tako fizički izmaltretirao. Bio je nokautiran i sada mu treba neka borba da povrati samopouzdanje‘‘, rekao je Malinaggi za talkBOXING.

‘‘To će mu pomoći da vidi je li mentalno spreman, ako mu dogovore borbu i ako vidi da nije pod stresom, reći će si da to može ponovno. Treba imati taj razgovor sam sa sobom, sebi nikada ne možete lagati. Teško je. Pitanje je želi li ponovno ići protiv tako mladog borca‘‘, dodao je.

Joshua ima 34 godine i zasigurno u sebi ima još nekoliko dobrih borbi, naravno, pod uvjetom da mentalno nije pao nakon svega ovoga. Dubois mu je uistinu nanio težak poraz pred domaćom publikom, no Joshua je i u prošlosti pokazao da je sposoban vratiti se iz poraza.

Linker
10. listopad 2024 00:04