K1 i Boks

‘Mike ima godina kao moj otac, ta borba me ne zanima. Mene nije mogao pobijediti, pa se bori sa 60-godišnjacima‘

 Mike Tyson i Jake Paul 

 Daniel McGregor-Huyer/Shuttersto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nešto više od mjesec dana ostalo je do ovoga meča, a on će se održati 15. studenoga u Texasu

Gotovo pa ne postoji osoba koja ima bilo kakve veze sa svijetom boksa, a da nije kritizirala nadolazeći meč između Mikea Tysona i Jakea Paula. Mike je na pragu sedmog desetljeća života i njegova karijera završena je prije 20 godina, no, ipak je odlučio prihvatiti ponudu i ući u ring još jednom.

30 godina razlike je među njima dvojicom, a primanje udaraca u glavu definitivno nije nešto što Mikeu treba nakon duge i turbulentne boksačke karijere. Čovjek koji je jedini porazio Jakea Paula u ringu, Tommy Fury, odlučio je javno kritizirati ovaj meč, a ovo su njegovi razlozi:

‘‘Mike Tyson ima isto godina kao i moj otac, mislim da je ovo apsolutno smiješno. Ta borba me uopće ne zanima. Mene nije mogao pobijediti, tako da se sada odlučio boriti protiv 60-godišnjaka. To je definitivno pravi smjer za njega. Apsolutno grozno‘‘, rekao je Fury u razgovoru za Boxing News.

S obzirom na godine i zdravstveno stanje legendarnog Tysona, morao je zatražiti i promjene pravila. Runde će tako trajati dvije minute, a vjerojatno je to zbog toga što jednostavno fizički ne može podnijeti pune runde. Pomalo je tužno da stoga ulazi u jedan profesionalni meč koji će biti upisan među sve ostale, no to je bila njegova odluka.

Nešto više od mjesec dana ostalo je do ovoga meča, a on će se održati 15. studenoga u Texasu. Prvi meč otpao je zbog toga što je Tysonu pozlilo na jednom letu, a vjerujemo da mnogi navijaju da se nešto dogodi i ovoga puta i da se meč ne održi.

Linker
09. listopad 2024 12:41