K1 i Boks

BORILAČKI TJEDAN: Saudijci nude najbolji boksački meč današnjice, Antun Račić nastupit će na povijesnom eventu

Beterbiev vs. Bivol | Coga vs. Račić

 Screenshot (riyadh Season, Oktagon Mma)
Fanovi MMA-a, boksa, ali i kickboksa doći će na svoje tijekom predstojećeg vikenda

Početak desetog mjeseca obilježen je vrlo dobrim UFC 307 eventom. Drugi vikend u ovom kalendarskom mjesecu nudi veliki MMA event na europskom teritoriju, a pomno ćemo pratiti i ponajbolji meč koji boks trenutno može ponuditi. U nastavku teksta saznajte što nas sve čeka u nastavku ovog tjedna.

UFC Fight Night 244: Royval vs. Taira

Započet ćemo s UFC-om, kao i inače. Nakon spektakla u Utahu, UFC se vraća u Las Vegas, točnije u nepopularni Apex. Manju priredbu iz "Fight Night" kategorije predvodit će prvorangirani izazivač muha kategorije Brandon Royval i petorangirani Tatsuro Taira. Tairu mnogi vide kao potencijalno prvog UFC-ovog prvaka iz Japana, a Brandon Royval poslužit će kao sjajna provjera mogućnosti ovog 24-godišnjeg Japanca.

U "co-main" eventu snage će odmjeriti iskusni Brad Tavares i opasni Park Jun-Yong, a vrlo interesantan bit će okršaj lake kategorije između Granta Dawsona i Rafe Garcije. Imena poput Daniela Rodrigueza (vs. Alex Morono), Abdula Razaka Alhassana (vs. Josh Fremd), Chidija Njokuanija (vs. Jared Gooden) i Jonathana Pearcea (vs. Pat Sabatini) također su dio ovog eventa.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, SAD

Kada: u noći sa subote (12.10.) na nedjelju (13.10.) Priredba će početi u subotu, u 22:00h, a "main card" starta u 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Oktagon 62: Coga vs. Račić

Novi event češko-slovačke MMA organizacije nosi naziv "Bigger Than Ever" (‘Veći nego ikad‘). Ovo bi trebao biti najposjećeniji MMA event ikad održan u Europi. Trenutno rekord drži KSW 39 event koji je okupio 57776 gledatelja na tribinama PGE Narodowy stadiona. Oktagon 62 održat će se na Deutsche Bank Park stadionu u Frankfurtu, a predviđa se oko 59 tisuća gledatelja.

Priredbu će predvoditi Christian Eckerlin i Christian Jungwirth, dvojica boraca koji uživaju legendarni status u njemačkom MMA-u. Oktagon će pobjedniku ovog meča dodijeliti poseban pojas pod nazivom "King of the Germany", odnosno, pobjednik će postati "Kraljem Njemačke". Prije njih u kavez će kročiti Patrik Kincl i Kerim Engizek, a ulog je Oktagonov pojas prvaka u srednjoj kategoriji.

Nas će ipak najviše zanimati okršaj lake kategorije između Maxa Coge (26-8-1-) i Antuna Račića (27-11-1). Vjerojatno najbolji hrvatski borac kojeg smo ikad imali u nižim kategorijama pokušat će se revanširati "Mad" Maxu Cogi koji ga je porazio još 2013. godine. Težak zadatak imat će Dubrovčanin jer meč je ugovoren u lakoj kategoriji, što je dvije kategorije iznad njegove uobičajene (bantam). No, "Killer" nikada nije bježao od izazove, a brojne naizgled nepremostive prepreke uspio je savladati. Nadamo se da će utišati njemačku publiku na prepunom stadionu u Frankfurtu.

Gdje: Deutsche Bank Park stadion, Frankfurt, Njemačka

Kada: u subotu (12.10.) s početkom u 17 sati!

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Riyadh Season: Beterbiev vs. Bivol

Kakva poslastica čeka boksačke sladokusce! Artur Beterbiev i Dmitry Bivol konačno će ukrstiti rukavice. Neki će reći "prekasno" jer Beterbiev je debelo zagazio u 40. godinu života, ali zanemarit ćemo godine ovaj put. Artur Beterbiev neporažen je u svih 20 dosadašnjih profesionalnih nastupa, a ono što ovog boksača rodom iz Dagestana čini zastrašujućom pojavom, svakako je podatak da je svih 20 mečeva okončao nokautiravši svoje protivnike.

Njegov protivnik Dmitry Bivol također je neporažen u dosadašnjoj karijeri. 23 pobjede u jednako toliko nastupa upisao je fantastični ruski tehničar i nositelj WBA-ove titule svjetskog prvaka. Ostala tri svjetska pojasa (WBC, IBF, WBO) drži Beterbiev pa ćemo tako dobiti apsolutnog svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji (-79,4 kg, -175 ‘lbs‘).

S jedne strane ubojiti nokauter, s druge besprijekorni tehničar. Teško se opredijeliti za favorita, jer obojica su maestralni boksači i nitko nije pronašao rješenje za poraziti ih, barem ne u profesionalnom boksu. Teško može bolje od ovoga i ovakav meč ne smijete propustiti!

Na istom eventu gledat ćemo revanš između Fabija Wardleyja i Frazera Clarkea, kao i nove nastupe Jaija Opetaije (vs. Jack Massey), Chrisa Eubanka Jr.-a (vs. Kamil Szeremeta), Bena Whttakera (vs. Liam Cameron) i Skye Nicolson (vs. Raven Chapman).

Gdje: Rijad, Saudijska Arabija

Kada: u subotu (12.10.) od 19:00h. Bivola i Beterbieva možete očekivati u ringu oko ponoći.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Glory 96: Kwasi vs. Beztati

Kako promašiti datum održavanja priredbe, pitajte Gloryjeve čelnike. U istom terminu kada se budu održavali boksački spektakl u Rijadu i Oktagonov event u Frankfurtu, Glory 96 održat će se u Rotterdamu. Ljubitelji kickboksa možda ipak zanemare boksački i MMA spektakl te ostanu vjerni Gloryju.

Chico Kwasi branit će pojas u velter kategoriji, a čeka ga okršaj s Tyjanijem Beztatijem, Gloryjevim prvakom lake kategorije. Kako je Glory manje-više odbacio laku kategoriju, Beztati je primoran nastupati u velteru gdje će pokušati doći do pojasa.

Donovan Wisse branit će pojas u srednjoj kategoriji, a Sergej Braun borac je koji će ga pokušati detronizirati. Crnogorac Mihailo Ćulafić nakon otkazanog nastupa u Zagrebu, debi u Gloryju odradit će na ovom eventu. Čeka ga okršaj s Marokancem Iliasom Hammoucheom.

Na eventu će nastupiti još neki vrlo poznati kickboksači poput Nabila Khachaba, Michaela Boapeaha, Robina Cirica, Bogdana Stoice, Ibrahima El Bounija itd.

Gdje: RTM Stage, Rotterdam, Nizozemska

Kada: u subotu (12.10.). "Prelimsi" će započeti u 18:00 sati, a "main card" na rasporedu je od 20:00 sati.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
10. listopad 2024 00:04