K1 i Boks

Anthony Joshua rame uz rame s Filipom Hrgovićem, pogledajte najnoviju ljestvicu teškaša

Anthony Joshua i Filip Hrgović

 Pa Images/alamy/alamy/profimedia; Nick Potts/pa Images/profimedia
Loša izvedba Anthonyja Joshue protiv Daniela Duboisa pozitivno je djelovala na rejting najboljeg hrvatskog boksača

Anthony Joshua sada se nalazi ispod Martina Bakolea i Agita Kabayela na najnovijoj ljestvici teškaša.

Kako prenosi talkSPORT, Joshua je u svibnju bio treći na popisu Ring Magazinea i nadao se da će učvrstiti svoj status kao vrhunski teškaš pobjedom protiv Daniela Duboisa na Wembleyu 21. rujna. No, ‘‘AJ‘‘ je četiri puta rušen tijekom borbe što je dovelo do teškog poraza nokautom.

Kao rezultat toga, bivši dvostruki svjetski prvak je značajno pao na sedmo mjesto, a Dubois se sada nalazi na drugom mjestu. Oleksandr Usyk predvodi popis kao prvak i ‘‘izvan‘‘ je ljestvice, a Tyson Fury je na mjestu prvog izazivača. Njih dvojica će ponovno odmjeriti snage 21. prosinca, a "DDD‘‘ bi mogao biti sljedeći na redu za borbu s pobjednikom za apsolutno prvenstvo, iako je i revanš s ‘‘AJ-em‘‘ moguća opcija.

Joseph Parker i Zhilei Zhang su na trećem i četvrtom mjestu, dok su Agit Kabayel i Martin Bakole na petom i šestom mjestu. Parker i Zhang su nedavno ostvarili pobjede protiv Deontaya Wildera što je poboljšalo njihov položaj, dok je Novozelanđanin iznad Zhanga jer ga je pobijedio u prosincu.

Kabayel je porazio Franka Sancheza što ga je katapultiralo u deset najboljih, dok je Martin Bakole nokautirao američkog talenta Jareda Andersona čime je nastavio svoj uspon.

‘‘AJ‘‘ se još uvijek nalazi ispred našeg Filipa Hrgovića. S obzirom da je Hrgović ozbiljnije zaprijetio Duboisu i imao puno bolju izvedbu protiv njega nego što je imao Joshua, rejting našeg predstavnika se poboljšao.

Neki su pozivali Joshuu da se povuče nakon ovog poraza koji ga je udaljio od vrha, ali on je odbio te pozive, inzistirajući da još uvijek ima puno toga za dati na vrhu teške kategorije.

34-godišnji Britanac još uvijek bi mogao imati nekoliko velikih borbi pred sobom, a preostala mu je još jedna borba prema ugovoru sa saudijskim boksačkim promotorom Turkijem Alalshikhom.

Joshua ugovorno može tražiti revanš s Duboisom sa svoje strane pregovaračkog stola, ali njegov sljedeći potez još uvijek nije jasan.

Popis deset najboljih teškaških izazivača pogledajte niže.

image

The Ring Magazine Top 10

Screenshot/talkSPORT

Linker
05. listopad 2024 21:23