K1 i Boks

Bivola pitali tko ga je najjače udario: ‘U Rusiji je bilo sparing parnera koji udaraju jako, ali ovaj čovjek me udario najjače‘

Dmitry Bivol 

 Patrick T. FALLON/AFP/Profimedia
Hoće li se i Beterbiev naći na ovoj listi, saznat ćemo u subotu

Borbe za titulu apsolutnog prvaka danas u boksu nisu toliko česta pojava, no, jednoj takvoj svjedočit ćemo ove subote u Kingdom Areni, u Rijadu. Dmitry Bivol i Artur Beterbivev konačno će se sastati u ringu i odraditi meč kojeg smo već godinama čekali, a kao što smo već i spomenuli, titula apsolutnog prvaka u poluteškoj kategoriji bit će ulog.

Mnogi smatraju da se ovaj meč trebao dogoditi i ranije, no možemo biti sretni što ćemo ga uopće gledati. Ova dva fenomenalna i neporažena boksača sigurno će nam pružiti sve od sebe, a nečija ‘‘nula‘‘ te večeri će otići.

Vjerojatno najznačajniji meč za Bivola u posljednje vrijeme, bio je onaj protiv Canela Alvareza. Nadboksao je Bivol meksičku zvijezdu i slavio odlukom sudaca, a jučer su Bivola pitali tko ga je u cijeloj karijeri najjače udario. Odgovorom je iznenadio mnoge jer to nije Canelo:

‘‘Jedan od najjačih udarača i jedan od najopasnijih je definitivno Jean Pascal. Njegov udarac je brz, oštar i težak. Još jedan izuzetno jak udarač bio je Joe Smith. Bilo je u Rusiji još sparing partnera koji udaraju vrlo jako, no rekao bih da mi je najjači udarac zadao Pascal‘‘, rekao je Bivol u razgovoru za talkSPORT.

Hoće li se i Beterbiev naći na ovoj listi, saznat ćemo u subotu. Iako uskoro puni 40 godina, njegov trener tvrdi da i dalje boksa i trenira kao mladić, te ukoliko je to istina, mogao bi napraviti probleme Bivolu. Naravno, sve ćemo vidjeti ove subote u Rijadu, a ono za što mi navijamo jest jedan festival prekrasnog boksa.

Linker
09. listopad 2024 13:32