K1 i Boks

Babićev ‘krvnik‘ protiv ‘Bijelog Nosoroga‘, najperspektivniji engleski teškaš ide na bivšeg Hrgovićevog protivnika

Johnny Fisher

 Ian Maule/Getty images/Profimedia
Nekoliko velikih boksačkih mečeva potvrđeno je za posljednji saudijski spektakl u ovoj kalendarskoj godini

Drugom polovicom 12. mjeseca, točnije 21. prosinca (12. mjesec) čeka nas posljednji ovogodišnji event u sklopu "Riyadh Seasona", odnosno u režiji Saudijaca. Oleksandr Usyk i Tyson Fury predvodit će event svojim drugim međusobnim obračunom, ali ta informacija odavno je poznata.

Ono što je danas otkriveno jest kompletan "undercard" kojim će nas Saudijci zagrijati za glavnu borbu večeri. Nadali smo se eventu sličnom kao onom koji su organizirali krajem prošle godine. Anthony Joshua i Otto Wallin predvodili su taj event, a na istom eventu nastupili su Dmitry Bivol (vs. Lyndon Arthur), Joseph Parker (vs. Deontay Wilder), Jai Opetaia (vs. Ellis Zorro), Agit Kabayel (vs. Arslanbek Makhmudov), Daniel Dubois (vs. Jarrell Miller), Filip Hrgović koji je porazio Marka De Morija, kao i Frank Sanchez koji je nokautirao Juniora Fa-a.

Nažalost, ovogodišnji posljednji event u režiji Saudijaca neće ponuditi tako velika imena, ali "undercard" je daleko od lošeg. S velikim zanimanjem pratit ćemo novi nastup Johnnyja Fishera (12-0), perspektivnog engleskog teškaša koji je u svom posljednjem nastupu nokautirao našeg Alena Babića u prvoj rundi. Fisher će dodatni iskorak tražiti protiv Davida Allena (23-6-2), vrlo iskusnog engleskog teškaša koji je zapravo više nego adekvatna prepreka u ovoj fazi Fisherove karijere. Prođe li Allena bez većih poteškoća, Fisher će dokazati da je spreman za imena koja nisu pretjerano daleko od samog vrha teške kategorije. Naravno, "White Rhino" ne dolazi u Rijad kako bi pao protiv Fishera "bez ispaljenog metka" i sigurno će dati sve od sebe da ugasi "hype" Johnnyja Fishera.

"Pet godina nakon što sam pretučen na sparingu, dobivam priliku boriti se protiv Davea Allena.", napisao je iskreni Johnny Fisher putem svog Instagram profila i na taj način najavio je ovaj intrigantni okršaj.

Na istom eventu gledat ćemo i nastup najperspektivnijeg engleskog teškaša, a možda i najperspektivnijeg teškaša na svijetu u ovom trenutku. Radi se o Mosesu Itaumi (10-0, 8 KO). 19-godišnji Englez iza sebe ima već deset profesionalnih pobjeda, a mnogi o njemu imaju samo riječi hvale. Tyson Fury najavljuje ga kao budućeg vladara teške kategorije, a mišljenje dijele brojni analitičari i profesionalni boksači.

Itauma je teškaš nevjerojatne brzine i rada nogu, ali i vrlo razornih udaraca. U svom posljednjem nastupu nokautirao je Mariusza Wacha već u drugoj rundi borbe. Wacha nikad nitko nije tako brzo nokautirao, a ring je dijelio s velikanima poput Vladimira Klička, Alexandera Povetkina, Martina Bakolea, Dilliana Whytea itd. Moses Itauma planirao je ostaviti snažan utisak i to mu je definitivno pošlo za rukom.

Na spektaklu u Rijadu Itaumu čeka okršaj s Demseyjem McKeanom (22-1-0). Australca najviše pamtimo po okršaju s Filipom Hrgovićem u osmom mjesecu prošle godine. Hrgović je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, a McKeanu je to jedini poraz u dosadašnjoj karijeri. Itauma će u McKeanu imati najteži izazov u dosadašnjoj karijeri, ali priredbu koju će predvoditi Usyk i Fury gledat će ogroman broj gledatelja i Moses Itauma dat će sve od sebe da ponovno oduševi svojim nastupom.

Israil Madrimov (10-1-1) i Serhii Bohachuk (24-2-0) boksat će u sunaslovnoj borbi večeri, a čekaju nas i novi nastupi vrlo dobrih boksača poput Dennisa McCanna (16-0-1) koji će se boriti protiv Petera McGraila (10-1-0) i Isaaca Lowea (25-2-3) kojeg čeka okršaj s Leejem McGregorom (14-1-1).

U usporedbi s prošlogodišnjim posljednjim eventom, ovo je osjetno slabije, ali i dalje vrlo atraktivno.

Linker
10. listopad 2024 00:03