K1 i Boks

‘Joshua je sada sretan, a ne onakav kao kad se borio s Usykom. Jedino njega vidim kao pobjednika u ovom meču‘

Anthony Joshua i Eddie Hearn

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Joshua će bez dvojbe biti veliki test za mlađeg Duboisa, no ovoga puta ni Dubois ne ulazi sa stavom da nema što izgubiti

Unatoč napretku Daniela Duboisa i sazrijevanju kao boksača, mnogi i dalje ne vjeruju u njegovu pobjedu nad Anthonyjem Joshuom idućega vikenda. Silno je Dubois motiviran upisati pobjedu nad tako velikim imenom u rezime, ali i dokazati ljudima da on nije samo prvak ‘‘na papiru‘‘.

Kako god, nije rijetkost da čujemo kako će Joshuino iskustvo i dosadašnji uspjesi biti jednostavno previše za Duboisa. Jučer je to rekao i legendarni, bivši svjetski prvak, Ricky Hatton, a on je također jedan od onih koji ne vjeruju u pobjedu mladog boksača idućega tjedna:

‘‘U ovom meču mogu vidjeti jedino Anthonyja Joshuu kao pobjednika. Puno ljudi će na ovo okrenuti glavu i reći da je to očita izjava i da svi mogu reći da ukoliko Joshua pogodi čist udarac u nečiju bradu, da će ovaj ići na spavanje. On je sada sretan, nije onakav kao kad se borio s Usykom i kada mentalno nije izgledao najbolje‘‘, rekao je Hatton u razgovoru za Action Network, pa nastavio:

‘‘On je sada s Benom Davidsonom, vrlo dobrim trenerom koji razmišlja. Dobar je taktičar. Joshua je poznat kao veliki udarač, ali trebalo mu je još malo tečnosti u pokretima i kombinacijama kada bi pustio ruke.‘‘

Joshua će bez dvojbe biti veliki test za mlađeg Duboisa, no ovoga puta ni Dubois ne ulazi sa stavom da nema što izgubiti. Ukoliko izgubi, Joshua mu uzima IBF-ovu titulu i nanosi treći profesionalni poraz, što za njega nikako ne bi bilo dobro. Kako će se Daniel nositi s tim pritiskom, vidjet ćemo već za desetak dana.

Linker
16. rujan 2024 23:47