K1 i Boks

Teškaš kojeg je Dubois nokautirao tvrdi: ‘Daniel se borio protiv Hrgovića i Millera, a Joshua protiv Ngannoua. To je 50-50‘

Daniel Dubois

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia

Puno je fanova boksa koji ne mogu dočekati idući vikend i veliki okršaj između Anthonyja Joshue i Daniela Duboisa. IBF-ova titula prvaka u teškoj kategoriji ono je što će pobjednik ove borbe ponijeti sa sobom, a ponijet će i kartu za okršaj s pobjednikom velikog revanša između Furyja i Usyka.

Velika većina ipak favorizira Joshuu, iako, postoje i oni koji govore kako se Duboisa nikada ne treba otpisati jer je to boksač koji posjeduje razoran udarac te je još na sve to, dosta sazrio u posljednje vrijeme. Teškaš Kevin Lerena smatra da je ovo podosta izjednačena borba:

‘‘Slušajte, ja ću biti tamo. To je 50-50 borba, iako mnogi tako ne misle. Slušajte, imate dva velika udarača, teška kategorija. Dobru bradu u teškoj kategoriji ima onaj boksač koji nije pogođen, kako uvijek kažem. Niti jedan si ne može priuštiti da primi najjače udarce od ovog drugog. Oba boksača imaju nove trenere i u posljednje tri borbe stvarno su došli k sebi‘‘, rekao je Lerena za Boxing Social, pa nastavio:

‘‘Pogledajte Daniela s Donom Charlesom, ide mu jako, jako dobro, a isto možete reći i za Joshuu. Jedna stvar je ključna, vjerujem da je Daniel imao bolje pripreme u smislu Millera i Hrgovića i Usyka, dok je AJ imao Franklina i Ngannoua.‘‘

Sigurna stvar jest da niti jednog boksača ne očekuje lagan meč, jer niti jedan neće pasti bez teškog rata. Onome koji te večeri osvoji IBF-ov pojas se otvaraju mnoga vrata u budućnosti, a veliki meč protiv Usyka ili Furyja je neizbježan.

Linker
16. rujan 2024 15:03