K1 i Boks

Kakav meč! IBF službeno naredio borbu za sljedećeg izazivača Daniela Duboisa, čeka nas pravi teškaški obračun!

Martin Bakole, Agit Kabayel

 Torsten Helmke/Imago Sportfotodienst/Profimedia, Adam Delgiudice/Zuma Press/Profimedia
Datum ovog meča još nije otkriven, a za očekivati je da bude u neko skorije vrijeme

Smjer u kojem trenutno Saudijci vode boks izgleda dobro, odnosno, konačno se organiziraju borbe najboljih protiv najboljih. S nestrpljenjem smo čekali sljedeći veliki teškaški meč, a jučer su i službeno stigle informacije o tome tko će biti sljedeći izazivač za Daniela Duboisa, IBF-ovog prvaka u teškoj kategoriji.

Prvo nam ostaje za vidjeti hoće li Dubois čekati ishod između Furyja i Usyka i rezultat njihova revanša, no, u svakom slučaju, IBF se odlučio pobrinuti da protivnika za njega ne nedostaje. IBF je jučer i službeno naredio ‘‘title eliminator‘‘ borbu kada je u pitanju njihov pojas, a uparivanje im je fenomenalno!

Naime, IBF je naredio da se za prvog izazivača bore Martin Bakole i Agit Kabayel. U proteklih nekoliko tjedana Bakole je govorio da će uskoro nastupiti, a dosta često ga se pitalo hoće li mu protivnik biti Zhilei Zhang. Zhang ipak neće biti protivnik, no meč s Kabayelom svakako je fenomenalan i zasigurno će biti atraktivan i zanimljiv.

Nakon što je naš Agron Smakići imao Kabayela ‘‘na konopcima‘‘, uspio se Kabayel vratiti i pobijediti u tom meču. Njegova karijera od tog trenutka doživjela je pravi procvat jer je već u sljedećem meču nokautirao opasnog Arslanbeka Makhmudova, a zatim je u petom mjesecu ove godine nokautirao Franka Sancheza.

Datum ovog meča još nije otkriven, a za očekivati je da bude u neko skorije vrijeme. Kabayel i Bakole zasigurno će pružiti meč za pamćenje, a pobjednik će i službeno biti sljedeći izazivač Daniela Duboisa. Kada se sazna datum ovoga meča, svakako ćemo prenijeti i tu informaciju.

Linker
09. listopad 2024 08:06