UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je Dricus Du Plessis završio Israela Adesanyu i po prvi puta obranio titulu prvaka u srednjoj kategoriji!

Dricus Du Plessis vs. Israel Adesanya

Borci su si, unatoč svemu, nakon meča pružili ruke, a Israel je skinuo rukavice. Stvorio se dojam kao da će reći da ide u mirovinu, no on je na mikrofon rekao kako još uvijek ne ide nigdje

Unatoč tome što u UFC-u još uvijek ne zna za poraz i što je ranije ove godine uzeo pojas u srednjoj kategoriji, veliki broj fanova jednostavno nije želio prestati osporavati Dricusa Du Plessisa. Govorilo se da će ga Adesanya uništiti i da s njim nema što tražiti u kavezu, no, tko god je to govorio, prevario se.

Imao je Adesanya u ovom meču svojih trenutaka, solidno je pogađao tijelo Du Plessisa te je odlično radio svojim najjačim oružjem – ‘‘kickovima‘‘. Bio je to jedan odličan meč prepun akcije, a kao što smo već od njega i navikli, Dricus je ponovno pronašao način da pobjedu odnese u svoju korist.

‘‘Submissionom‘‘ u četvrtoj rundi slavio je Du Plessis i tako završio rivalstvo koje još od prošle godine traje između njega i nekadašnjeg vladara Adesanye. Teško se oteti dojmu da je Israel izgledao kao lošija verzija nekadašnjeg sebe, no, nema govora o nekakvom oduzimanju Dricusu od velike pobjede.

Kroz cijeli meč Dricus je kombinirao razne tehnike, kombinirao je ‘‘stand up‘‘ i parter, a upravo je u parteru bila njegova najveća prednost. Pogađao je i on na nogama Adesanyu, ali već se od početka znalo koji borac na nogama ima prednost.

Borci su si, unatoč svemu, nakon meča pružili ruke, a Israel je skinuo rukavice. Stvorio se dojam kao da će reći da ide u mirovinu, no on je na mikrofon rekao kako još uvijek ne ide nigdje.

Video Dricusovog finiša nad Adesanyom možete pogledati OVDJE, a valja se još jednom prisjetiti ovog odličnog poteza od strane prvaka.

Linker
19. kolovoz 2024 08:12