UFC

Izgubio jer je vrisnuo od boli! Zatim je protestirao i ošamario svog suparnika

Junior Tafa

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Nakon ovakvog istupa, budućnost Juniora Tafe u UFC-u je pod velikim upitnikom

Brat Johnnyja Walkera, Valter Walker (12-1), ostvario je iznenadnu pobjedu u prvoj rundi protiv Juniora Tafe (5-3) na UFC 305 priredbi u Perthu.

image

Valter Walker

COLIN MURTY/AFP/Profimedia

U ovoj borbi u teškoj kategoriji, nakon što ga je Tafa uzdrmao svojim udarcima na početku meča, Walker je prebacio borbu u parter gdje je uspostavio čvrstu kontrolu i nije popuštao.

image

Junior Tafa v Valter Walker

COLIN MURTY/AFP/Profimedia

Kako su sekunde prve runde otkucavale, Walker je zaključao polugu (heel hook) na Tafinoj nozi i uspio izazvati krik boli što je dovelo do intervencije suca koji je prekinuo borbu. Tafa je protestirao zbog prekida i ošamario Walkera nakon borbe što je dovelo do razmjene raznih uvreda s obje strane.

Iako je Tafa bio nezadovoljan, a UFC komentatori u početku zbunjeni, prema Unificiranim MMA pravilima, sudac ima pravo proglasiti verbalnu predaju ako borac vrisne od boli.

‘‘To je verbalna predaja. Svaki sudac jasno naglasi u svlačionici, ako vrisnete od bilo koje vrste boli, smatrat ću to verbalnom predajom i borba je gotova‘‘, reagirao je poznati MMA trener, Eric Nicksick, na društvenoj mreži X (bivšem Twitteru).

Ovo je prva Walkerova UFC pobjeda nakon što je u travnju izgubio u svom UFC debiju protiv Lukasza Brzeskog. S druge strane, Tafa je upisao drugi uzastopni poraz u UFC-u, a nakon ovakvog istupa možda ga nećemo više gledati u najpoznatijoj MMA promociji.

Linker
12. rujan 2024 09:01