UFC

(VIDEO) Pogledajte brutalan ‘walk-off‘ nokaut koji je Carlosu Pratesu donio UFC bonus od 50 tisuća dolara

Carlos Prates

 COLIN MURTY/AFP/Profimedia
Prates je ove godine debitirao u UFC-u i za sada izgleda fantastično

UFC velteraš, Carlos Prates, može proslaviti svoj rođendan u velikom stilu nakon što je na fantastičan način položio najteži ispit u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Prates (20-6 MMA, 3-0 UFC) je ušao u oktogon na sinoćnjoj UFC 305 priredbi u RAC Areni u Perthu, u Australiji, gdje je odmjerio snage s kineskim predstavnikom, Li Jingliangom (19-9 MMA, 11-7 UFC). Nakon uzbudljivog završetka prve runde, Prates je okončao meč u zadnjoj minuti druge runde brutalnim ‘‘walk-off‘‘‘ nokautom, čime je zadao Jingliangu drugi uzastopni poraz.

Prates je u prvoj rundi više puta uzdrmao svog iskusnog suparnika poznatog po tvrdoj bradi, ali čvrsti Kinez je izdržao do kraja runde.

U drugoj rundi, Prates je nastavio s ofenzivom, bez žurbe i brzopletosti, i ponovno pronašao pravu kombinaciju udaraca da uzdrma Jinglianga. Nedugo poslije, Brazilac je uputio odlučujući lijevi kroše koji mu je donio bonus od 50 tisuća dolara za izvedbu večeri. Po uzoru na kralja ‘‘walk-of‘‘ nokauta, legendarnog Marka Hunta, Prates nije ni pokušao uputiti popratne udarce u parteru.

Ovom pobjedom je produžio svoj odličan niz na 10 uzastopnih pobjeda. Brazilski borac je debitirao u UFC-u ove godine u veljači. U svoje tri borbe u UFC-u, Prates je svladao sve svoje protivnike prekidom. Trevin Giles, Charles Radtke i sada Jingliang, svi su poraženi Pratesovim snažnim udarcima.

S druge strane, Jingliang je, nakon najdulje pauze u svojoj profesionalnoj karijeri zbog ozljede kralježnice, po prvi puta pretrpio dva uzastopna poraza.

Fantastičan Pratesov ‘‘walk-off‘‘ nokaut nad Jingliangom pogledajte OVDJE.

Linker
18. kolovoz 2024 15:58