UFC

(VIDEO) Najdominantnija MMA prvakinja svih vremena najavila povratak u UFC?

Amanda Nunes

 Darryl Dyck/Zuma Press/Profimedia
Amanda Nunes je na poseban način poslala poruku čelnom čovjeku UFC-a

Najbolja MMA borkinja svih vremena (GWOAT) Amanda Nunes obratila se izvršnom direktoru UFC-a Dani Whiteu na društvenim mrežama na zaista jedinstven način.

Nunes ima pobjede nad cijelim nizom bivših UFC prvakinja i velikih imena ženskog MMA-a poput Ronde Rousey, Cris Cyborg, Holly Holm, Raquel Pennington, Valentine Shevchenko, Mieshe Tate i aktualne prvakinje Julianne Pene. Brazilska "Lavica" se povukla iz sporta mješovitih borilačkih vještina nakon obrane titule UFC prvakinje bantam kategorije protiv Irene Aldane u lipnju 2023. godine, a sada je nagovijestila mogući povratak u najpoznatiju svjetsku MMA promociju.

Naime, objavila je videozapis u kojem naslućuje da joj nedostaju borbena uzbuđenja pjevajući pjesmu "Outdoor" brazilske samba grupe So Pra Contrariar. Nunes je promijenila riječi pjesme kako bi zatražila od Whitea da ju "nazove, molim te", dodajući kako ga "jako puno voli".

Legendarna borkinja je napustila UFC kao prvakinja u dvije kategorije, pobijedivši u 14 od svojih posljednjih 15 borbi. Julianna Pena jedina je koja ju je porazila (11. prosinca 2021. godine) tijekom tog razdoblja, ali je Nunes osvetila poraz u revanšu sljedeće 2022. godine te vratila pojas u svoje vlasništvo.

Pena je pozvala na trilogiju nakon što je porazila Raquel Pennington u sunaslovnoj borbi UFC-a 307 prošle subote u Salt Lake Cityju i ponovno postala UFC prvakinja bantam kategorije. Ako će se Nunes stvarno vratiti u kavez, najvjerojatnije će prihvatiti Penin izazov.

Linker
08. listopad 2024 17:04