UFC

‘On zaslužuje biti prvi na ‘pound-for-pound‘ ljestvici, iznad Islama. Islam ima više alata u ladici, ali...‘

Alex Pereira 

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
S obzirom na sva postignuća, Pereira je zasluženo tako visoko na UFC-ovoj ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici.

O Alexu Pereiri i njegovom nastupu na UFC 307 priredbi, jednostavno se ne prestaje govoriti. Nokautom u četvrtoj rundi borbe svladao je Khalila Rountreeja Jr-a i tako došao do nove obrane titule, ukupno treće otkako je postao UFC-ovim prvakom u poluteškoj kategoriji. Impresivno je to što Pereira radi, a slavu je itekako zaslužio.

Kada je u pitanju ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvica, ‘‘Poatan‘‘ se trenutno nalazi na drugom mjestu, odmah iza prvaka Islama Makhacheva. Kamaru Usman smatra kako bi se Pereira trebao naći i na prvom mjestu, ispred Islama, a otkrio je i zašto tako misli:

‘‘Mislim da je on sada ‘pound-for-pound‘ kralj zbog načina na koji se bori. Ne samo načina zbog načina na koji se bori, nego zbog načina na koji tjera protivnike da se bore. Volim sve ono što Islam može, mislim da on, naravno, ima više alata u ladici, ali zbog onoga s čim Alex od alata raspolaže, mislim da je on najbolji‘‘, rekao je Usman u ‘‘Pound 4 Pound‘‘ podcastu.

‘‘Ne mogu biti pristran zbog standarda kojeg sam ja držao i standarda kojeg Islam drži jer puno više ljudi teži bliže meni i Islamu, nego Alexu Pereiri. Zbog onoga s čime Alex mora raditi, i kako uništava te ljude, mislim da mu morate to dati‘‘, dodao je.

S obzirom na sva postignuća, Pereira je zasluženo tako visoko na UFC-ovoj ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici. Treba li biti na prvom mjestu iznad Islama, UFC će odlučiti, no nema sumnje da se radi o borcu koji iz meča u meč napreduje i pokazuje se sve boljim.

Linker
08. listopad 2024 08:27