UFC

Pereirin rival iz kickboksa tvrdi: ‘On nije toliko dobar ‘stand up‘ borac, ima samo taj jedan udarac koji ga ne čini najboljim‘

 Alex Pereira vs. Artem Vakhitov

 Pro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
Reći da Pereira nije toliko dobar ‘‘stand up‘‘ borac pomalo je apsurdno, pogotovo s obzirom na sve što je učinio i u UFC-u, ali i u Gloryju

Iako mu je Rountree pružio solidan otpor protekle subote na UFC 307 priredbi, Alex Pereira ipak je na kraju slavio nokautom u četvrtoj rundi. Bila mu je to treća obrana titule u ovoj kalendarskoj godini, tako da Pereiru sada mnogi s razlogom proglašavaju licem UFC-a i njegovom najvećom zvijezdom.

Međutim, izgleda da nisu svi oduševljeni viđenim. Artem Vakhitov, ‘‘Poatanov‘‘ rival iz dana kickboksa s kojim se borio dvaput te upisao jednu pobjedu i jedan poraz, smatra da njegov ‘‘stand up‘‘ nije toliko dobar koliko se priča:

‘‘Ne mislim da je on toliko dobar i da je najbolji udarač. On ima samo jedan dobar udarac i to vas automatski ne čini najboljim ‘stand up‘ borcem. Pravi udarač je onaj koji ima puno kombinacija, puno drugačijih prilika. On ima samo jedno; taj udarac. To ne znači da ima dobar tajming i distancu, mislim da on nije toliko dobar ‘stand up‘ borac‘‘, rekao je Vakhitov za Submission Radio.

‘‘Vidio sam da je rekao da ja ne mogu postići u UFC-u ono što sam postigao u kickboksu, može pričati što hoće. Doći će vrijeme kada će promijeniti mišljenje. Borba s malim rukavicama je drugačiji sport, imam odličan tim. Ako se borba dogodi u budućnosti, učinit ćemo sve da budemo spremni‘‘, dodao je.

Reći da Pereira nije toliko dobar ‘‘stand up‘‘ borac pomalo je apsurdno, pogotovo s obzirom na sve što je učinio i u UFC-u, ali i u Gloryju. Vakhitov vjerojatno pokušava na taj način doći do UFC-a i borbe s njim, no, vidjet ćemo hoće li uspjeti.

Linker
08. listopad 2024 12:58