UFC

(VIDEO) Jiri Prochazka nakon poraza: ‘Samo jedna stvar prolazi mojim mislima. Ako to ne napravim, ne bih se trebao ponovno boriti‘

Jiri Prochazka

 Instagram (jiri Prochazka)
Nekadašnji prvak UFC-ove poluteške kategorije najavljuje promjene

‘‘Gledao sam tu borbu puno puta, ali ništa neću mijenjati u revanšu.‘‘, rekao je Jiri Prochazka ranije ovaj tjedan, osvrćući se na svoj prvi meč protiv Alexa Pereire, kao i na tada nadolazeći revanš.

Nakon revanša koji su jutros odradili, možemo potvrditi kako je Prochazka bio u pravu. Čeh uistinu ništa drastično nije mijenjao u svom pristupu. I dalje je to bio isti onaj nekonvencionalni Prochazka koji preferira borbu na nogama i nerijetko se upušta u neoprezne, otvorene razmjene.

Općepoznato je kako je Alex Pereira možda i najopasniji udarač današnjice, ali hrvanje i vještine u parteru njegova su boljka. Jiri Prochazka gotovo da nije ni probao iskoristiti nedostatke svog protivnika, a za razliku od prvog meča u kojem je uzeo prvu rundu, Prochazka je deklasiran u prvoj rundi revanša.

Druga runda u oba meča bila je kobna za Prochazku. ‘‘Poatan‘‘ je dvaput slavio nokautima u drugoj rundi, a čini se kako će Prochazku ovaj drugi poraz ipak navesti na određene preinake. Jiri je to potvrdio u svom prvom obraćanju fanovima nakon poraza na UFC 303 eventu.

‘‘Pozdrav svima! Hvala vam na vašoj podršci. Hvala i tebi Alexe na borbi. Samo jedna stvar prolazi mojim mislima. Moram evoluirati na višu razinu ili se uopće ne boriti više. Jednostavno je, da bih postao najsnažniji, ovo je put ka tome.‘‘, poručio je Prochazka.

Često se Prochazki spočitavalo kako je previše otvoren i da će doći trenuci kada će izvući deblji kraj zbog takvog pristupa borbama. Međutim, Prochazka je vjerovao svojom čvrstini i često je baš taj segment bio presudan u njegovim mečevima. Dobro pamtimo kako je Aleksandar Rakić tehnički i taktički dominirao u meču protiv Prochazke, ali Jiri je izdržao sve njegove nalete, iskoristio je Rakićevu iscrpljenost, slomio ga je mentalno i kondicijski, a zatim je došao do pobjede prekidom. Brojni su borce koje je Prochazka porazio na sličan način, ali takav stil borbe jednostavno je poguban protiv udarača kakav je Alex Pereira.

Koliko god Prochazka bio čvrst, Pereirini razorni udarci ‘‘gase svjetla‘‘ i onim najčvršćim borcima. Jiriju su trebala dva poraza da spozna kako su mu potrebne promjene, ali upitno je hoće li promjene biti pozitivne ili negativne.

Iako je dvaput gubio od Pereire, Prochazku zapravo odlikuje stil borbe kakav je dosad gajio i to je stil koji mu je donio 30 pobjeda u karijeri. Adaptacije mogu polučiti još bolje rezultate, ali nije isključeno da se Prochazka izgubi u cijelom tom procesu.

Vrijeme će nam sve pokazati.

Linker
01. srpanj 2024 19:30