UFC

‘Može li Pereira izgurati Miočića i dobiti priliku protiv Jonesa?‘; Dana White bio je jasan: ‘Stipe je najveći teškaš svih vremena‘

Alex Pereira (lijevo) | Jon Jones (gore desno) |Stipe Miočić (dolje desno)

 Profimedia
UFC-ov predsjednik ne odustaje od svog prvotnog plana

Potencijalna tranzicija Alexa Pereire u tešku kategoriju trenutno je jedna od ‘‘najvrućih‘‘ tema među MMA fanovima. ‘‘Poatan‘‘ je već osvajao pojaseve u srednjoj i poluteškoj kategoriji, a trenutno djeluje kao najbolji kandidat za ispisati povijest i postati prvim borcem koji je osvajao UFC-ov pojas u tri različite težinske kategorije.

‘‘Prelazak u tešku kategoriju moja je budućnost, to je neizbježno.‘‘, rekao je Pereira nakon današnje pobjede nad Jirijem Prochazkom.

Zanimljivo je kako je Pereira spomenuo da je još nakon UFC 300 eventa izrazio želju za prelaskom među teškaše, ali prema njegovim navodima, UFC-ovi čelnici nisu pokazali interes. UFC-ov predsjednik Dana White svoj osvrt na Pereirin potencijalni odlazak u tešku kategoriju dao je na konferenciji za medije nakon UFC 303 eventa.

‘‘Joe Rogan ne prestaje me gnjaviti govoreći mi: ‘dopusti mu da se bori u teškoj kategoriji, hajde, samo učini to!‘. Znam da ljudi to žele vidjeti, ali vidjet ćemo kako će se rasplesti situacija.‘‘, rekao je White, a zatim je upitan postoji li šansa da Pereira pokvari planove o ugovaranju meču izmeđa Stipe Miočića i Jona Jonesa. White je bio kratak i jasan.

‘‘Ne, definitivno ćemo se držati meča između Miočića i Jonesa. Znate što mislim o Jon Jones u i njegovoj poziciji na ‘P4P‘ ljestvici, kao i na ljestvici najboljih boraca svih vremena. Stipe je najveći teškaš svih vremena i zaslužuje tu borbu.‘‘

Tom Aspinall također se htio umiješati i narušiti UFC-ove planove, ali Dana White i tada je isticao kako je meč između Miočića i Jonesa ‘‘zacementiran‘‘ te će se sigurno dogoditi. Dobra je to vijest za sve Miočićeve fanove, jer Stipe uistinu zaslužuje takav oproštaj od sporta.

Nadamo se kako će nas White uskoro počastiti i datumom te borbe, jer nestrpljivo iščekujemo okršaj najboljeg teškaša svih vremena (Miočić) i vjerojatno najboljeg borca u povijesti ovog sporta (Jones).

Linker
01. srpanj 2024 19:30