UFC

(VIDEO) Doslovno se poigrao s njim: Pogledajte kako je Chimaev došao do svoje najveće UFC pobjede

Li Jingliang vs. Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Li Jingliang trebao je predstavljati težak ispit za čečensku senzaciju

UFC 267 priredba održana krajem desetog mjeseca protekle godine, trebala je ponuditi najteži ispit u dosadašnjoj karijeri Khamzata Chimaeva. Čečen sa švedskom putovnicom borio se protiv rangiranog Li Jinglianga koji je tada zauzimao 11. mjesto u poretku izazivača velter kategorije.

Nakon samo četiri sekunde, Chimaev je sjajno ušao u ''double leg'' rušenje. Kineski borac pokušao se obraniti svim snagama, ali Chimaev je ubrzo završio na leđima protivnika kojeg je lakoćom podigao, nosio ga je što bliže Dani Whiteu (i svom kutu kako bi primao savjete), nešto je govorio predsjedniku UFC-a i pritom je srušio Jinglianga.

Bio je to uistinu impresivan trenutak. Dok se Li Jingliang svim silama borio da ne završi srušen, Chimaev se doslovno igrao u kavezu i dojam je bio kao da mu je borba sporedna stvar, a pričanje s Whiteom ono primarno. Khamzat je lakoćom kontrolirao Jinglianga u parteru, zadavao je udarce i tražio priliku za ''submission''.

Nakon nešto više od tri minute borbe, sudac je morao prekinuti meč. Khamzat je sjajno zaključao gušenje (RNC), a Jingliang odbijao je tapkati te je završio u besvjesnom stanju. Borbi je tu bio kraj, a Chimaev je došao do svoje najveće pobjede unutar UFC-a, iako se gotovo nije niti oznojio.

Chimaev je tom pobjedom postao rangiran unutar velter kategorije i trenutno okupira 11. mjesto u poretku. 09. travnja (četvrti mjesec) čeka ga meč protiv drugorangiranog Gilberta Burnsa. Dođe li Khamzat do još jedne pobjede, borba za pojas postaje realnost.

Kako je izgledala dominacija protiv Li Jinglianga, prisjetite se u videu koji se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
29. lipanj 2024 04:47