UFC

Whittaker se predomislio: ‘Neću nastupiti u Perthu. Nisam zamjenski borac, ali i zaboravio sam da moram popraviti zube‘

Robert Whittaker

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije trebao je dobiti ulogu rezervnog borca

Robert Whittaker uistinu je oduševio nastupom na prošlotjednom UFC on ABC 6 eventu. ‘‘Reaper‘‘ je lakoćom prošao kroz opasnog Ikrama Aliskerova i potvrdio je kako još uvijek pripada samom vrhu UFC-ove srednje kategorije.

Neposredno nakon pobjede nad Aliskerovim, pojavila se priča kako bi Robert Whittaker mogao dobiti ulogu zamjenskog borca na UFC 305 eventu. Radi se o priredbi koja je na rasporedu 17. kolovoza (osmi mjesec) u Perthu, a predvodit će ju Israel Adesanya i Dricus Du Plessis. U slučaju da se netko od dvojice boraca ozlijedi, Whittaker bi uskočio.

Robert je u startu prihvaćao tu ulogu, ali gostujući u MMA Houru prije dva dana, Whittaker je otkrio kako se predomislio i ne planira prihvatiti rolu zamjenskog borca.

‘‘Potpuno sam zaboravio da moram popraviti zube. Adrenalin me obuzeo i zaboravio sam na to. Ali, osim toga, ja nisam ničija zamjena. Ja sam borac za ‘main event‘‘‘, poručuje Robert.

Inače, Whittaker je otkrio kako ima svojevrsnih dentalnih problema, a te probleme vukao je još prije meča s Aliskerovim. Srećom, uspio je nastupiti i odraditi odličan meč.

‘‘Nije to bilo ništa drastično. Nekoliko dana prije leta u Saudijsku Arabiju, morao sam odraditi endodontsko liječenje zuba na nekoliko zuba. Imao sam poprilično lošu infekciju vilice. Ništa ludo, ali boljelo je. Nakon serije antibiotika, bol je prestala i bio sam dobro. Ali, prije nego su antibiotici počeli djelovati, bila je to jedna od najgorih boli koju sam ikada osjetio. Nevjerojatno loše. Ne šalim se, to je bila bol jačine 9,5 od 10. Možda ne podnosim dobro zubobolju, ali infekcija moje vilice bila je čista bol. Sredinom tjedna antibiotici počeli su djelovati i bol je prestala.‘‘, otkrio je Whittaker.

Čini se kako je Whittaker samo djelomično tretirao zube koji su pokvareni i sada ga čeka nastavak liječenja. Sve to onemogućit će mu brz povratak u kavez, ali kao što je i rekao, on ne želi biti zamjenski borac.

Linker
29. lipanj 2024 19:46