UFC

(VIDEO) Sve je spremno za spektakl! Prochazka zabrinuo fanove, ‘Poatan‘ među prvima stao na vagu

Jiri Prochazka (lijevo) | Alex Pereira (desno)

 Screenshot (mma Fighting, Mma Uncensored)
UFC 303 službeno je spreman za održavanje nakon što su borci odradili službeno vaganje

Završeno je službeno vaganje uoči UFC 303 eventa. UFC-ovim fanovima nije bilo lako pratiti ovo vaganje, a veliku zabrinutost prouzročio je Jiri Prochazka.

Dugo se čekalo češkog poluteškaša da stane na vagu i zadovolji potrebnu kilažu za meč protiv Alexa Pereire. Iako je poznato kako Prochazka nije jedan od težih poluteškaša i ne mora skidati puno kilograma, Čeh je iz nekog razloga odugovlačio s pojavljivanjem na vaganju. Možda se Prochazka uistinu mučio sa skidanjem kilaže, jer meč je prihvatio na ‘‘short notice‘‘, a možda je jednostavno igrao psihološku igru sa svojim protivnikom. Kako god, Prochazka je ipak skinuo kilažu i na vagu je stao sa 204,5 ‘‘pounda‘‘. Njegov protivnik Alex Pereira na vagu je stao teživši jednako kao i Prochazka, ali ‘‘Poatan‘‘ se među prvima pojavio na vagi.

Još dulje nego Prochazku čekalo se Anthonyja Smitha. ‘‘Lionheart‘‘ je posljednji stao na vagu, a vaga se zaustavila na gornjoj granici poluteške kategorije (206 ‘lbs‘). Njegov protivnik Roman Dolidze odradio je vaganje bez većih problema (205 ‘lbs‘).

Zanimljiva preinaka dogodila se u sunaslovnoj borbi večeri. Brian Ortega i Diego Lopes imali su zakazan meč u perolakoj kategoriji, ali u ranim jutarnjim satima došlo je do promjene. Naime, kako izvještava Ariel Helwani, tim Diega Lopesa zaprimio je informaciju u 3:30h ujutro po lokalnom vremenu. Dano im je do znanja kako Brian Ortega neće moći skinuti kilograme za meč u perolakoj kategoriji, a ukoliko ne započne proces rehidracije, vjerojatno će doći do otkazivanja borbe.

Diego Lopes mogao je odbiti meč ili prihvatiti borbu u lakoj kategoriji. Brazilac nije dugo razmišljao, prihvatio je kasnu promjenu i borba je prebačena u višu kategoriju. Teško je zamjeriti Ortegi zbog problema sa skidanjem kilaže. ‘‘T-City‘‘ je prije nekoliko dana otkrio kako je prvotni plan bio da nastupi tek u devetom mjesecu, ali u lakoj kategoriji. Ortega je započeo s nabijanjem kilaže za laku kategoriju, ali nakon što se ‘‘fight card‘‘ ovog eventa našao u problemima, Ortegi i Lopesu ponuđen je meč na ‘‘short notice‘‘. Ortega je prihvatio, ali nakon procesa prilagodbe tijela na laku kategoriju, mučio se sa skidanjem kilaže za perolaku. Najbitnije je da nismo ostali bez ovog odličnog meča, a Diego Lopes zaslužuje poštovanje jer je prihvatio ovaj meč. Oba borca na vagu su stala sa 155 ‘‘pounda‘‘ tjelesne mase.

Među borcima koji su pali vagu našlo se samo jedno ime. Radi se o Jeanu Silvi, borcu perolake kategorije. Silva je na vagu stao teživši 147,5 ‘‘pounda‘‘ što je 1,5 ‘‘pounda‘‘ (0,68 kg) iznad gornje granice kategorije. Dio njegovog honorara pripast će protivniku Charlesu Jourdainu koji je svoj posao uredno obavio.

Linker
30. lipanj 2024 08:02